La Universitat d’Alacant crea el Màster “Estudis Arquitectònics Interculturals” amb la col·laboració de 28 acadèmics de 22 universitats europees

Quin tipus d’arquitecte vols ser? La resposta a aquesta pregunta és la que resol el nou màster que començarà a impartir la Universitat d’Alacant al setembre pròxim. Estudis Arquitectònics interculturals, títol propi, té el seu origen en UNIVERSITY of Universities (uou), el projecte de docència internacional on line desenvolupat pels professors de l’assignatura de Projectes Arquitectònics de la UA, Javier Sánchez Merina i Joaquín Alvado, sorgit durant el confinament ara fa un any.

La interculturalitat en el màster és paraula molt significativa i fa referència a l’estructura d’aquests estudis que reparteixen els nou mesos de curs en set destinats a docència on line i dos mesos presencials. Tal com assenyala el seu director, Javier Sánchez Merina, de l’total de 60 crèdits, 30 dels quals els podran cursar els estudiants en els seus llocs d’origen, gràcies a el format on line. “El màster neix amb la idea de facilitar el poder realitzar un màster a persones, bé sigui europeus o de l’extraradi d’Europa, que d’altra manera no podrien fer-ho. Permet seguir a la teva ciutat “. Però, a més, aquests estudis ofereixen la possibilitat de fer el treball de fi de màster a la mateixa UA: “que sigui un imant i crear l’ambient estudiantil, de manera que tinguem amb aquest màster el millor de cada format”, afegeix.

Sánchez Merina destaca les dues grans avantatges que li confereixen un caràcter especial i són, en primer lloc, treballar amb el concepte d’interculturalitat, “de tota la diversitat existent europea”; i, en segon lloc, el treball en grups internacionals on line. “Això obre les portes a un nou concepte d’internacionalització professional. Aquesta aposta per la internacionalització digital obre les portes a les futures professions “.

Els 28 acadèmics involucrats de 22 universitats col·laboradores ofereixen 35 tallers (assignatures) diferents de les que s’han cursen 25. L’enorme diversitat d’assignatures permet a l’estudiant escollir quin tipus d’arquitecte vol ser. “La personalitat de l’estudiant aflora, es reforça el compromís d’aquest perquè és subjecte actiu, tria”, distingeix el director de l’màster.

El naixement de l’màster ha sorgit de forma natural des de el projecte docent uou i de la conversa entre els docents i la demanda per part de l’alumnat, apunta el seu director.

Estudis Arquitectònics interculturals ha estat aprovat en Consell de govern de la UA ahir dimarts 29 de juny de 2021. Per a la seva posada en marxa ha estat imprescindible la implicació de l’Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament, el Centre de formació Contínua (continua) , el grau en Arquitectura i el Departament d’Expressió Gràfica, Composició i Projectes de la UA

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: