Almassora licita les obres del Casal Jove per 200.000 euros

L’Ajuntament d’Almassora ha tret a concurs públic les obres de rehabilitació del Casal Jove, l’antic Ateneu Jove, per 200.000 euros. La reforma compta amb el 50% de finançament a través dels fons FEDER de la Unió Europea i pretén dotar d’accessibilitat al bloc del carrer Sant Bàrbera, que manca d’ascensor i lavabos adaptats. El recinte incorporarà també una aula d’informàtica per a promoure la formació de la ciutadania en administració electrònica i l’accés a internet.

 

Les obres inclouen la demolició de la tabiquería actual existent en la planta segona per a la creació d’una aula d’informàtica, la reforma de l’accés a la planta baixa mitjançant col·locació d’una rampa i ajust de nivells per a aconseguir l’accessibilitat desitjada, la instal·lació d’ascensor accessible per a comunicar tots els pisos, la nova distribució de lavabos en planta segona, la creació d’un quart de neteja i l’adequació de totes les instal·lacions de l’edifici afectades per l’actuació (lampisteria, sanejament, electricitat, climatització, ventilació, veu i dades i equips contra incendis).

 

La presentació de les proposicions serà electrònica a través del perfil del contractant de l’Ajuntament situat en la Plataforma de Contractació del Sector Públic en els 20 dies naturals a comptar des de l’endemà a la publicació de l’anunci en el perfil del contractant. L’empresa adjudicatària dels treballs tindrà un termini de tres mesos per a la finalització de les obres després de la signatura de l’acta de replanteig.

 

L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) d’Almassora situa aquesta reforma dins de la línia d’administració electrònica i ‘smart cities’ amb dos objectius relacionats: la millora i ampliació d’instal·lacions destinades a la formació de la població d’Almassora en administració electrònica i accés a internet i l’adequació i millora de l’accés a la cultura i a la informació a través de mitjans informàtics.

 

“El Casal Jove no és accessible ja que només té una escala que comunica totes les plantes, tampoc té banys adaptats ni disposa de les instal·lacions que necessitem per a convertir-lo en un vertader punt de trobada de joves”, ha indicat la regidora de l’àrea, María Luisa Renau. És per aqueix motiu que l’Ajuntament d’Almassora va sol·licitar a la Generalitat Valenciana la cessió de l’edifici amb la intenció de dur a terme els treballs de rehabilitació.

 

Superat aquest tràmit, l’equip de govern ha continuat la tramitació de l’expedient per a la licitació de les obres. Conclosa la reforma, l’edifici passarà a denominar-se Casal Jove i es convertirà en la seu del Consell de la Joventut, de nova creació. El consistori vol fomentar així un espai que puguen utilitzar totes les associacions juvenils conjuntament per al debat d’idees o la proposta del calendari anual d’activitats.

 

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: