La Universitat d’Alacant celebra la I Jornada d’Economia i Direcció d’Empreses Vitivinícoles

Amb l’objectiu d’analitzar el moment actual de la indústria del vi ha sorgit la celebració de la I Jornada d’Economia i Direcció d’Empreses Vitivinícoles, que tindrà lloc a la Universitat d’Alacant el proper 19 de setembre. Així ho explica Javier Martínez Falcó, professor del Departament d’Organització d’Empreses i un dels organitzadors de les jornades amb els seus companys Bartolomé Marco Lajara, Patrocini Saragossa Sáez i Eduardo Sánchez García. Martínez Falcó assegura que aquesta serà una ocasió excepcional per aprendre de reconeguts acadèmics i professionals del món del vi, un sector que, malgrat les dificultats, segueix en expansió.

“Alacant té una de les Denominacions d’Origen (Vins d’Alacant D. O.) més antigues i una producció vinícola creixent i, malgrat això, no existia cap tipus de congrés com el que se celebrarà a la Universitat d’Alacant, assegura el professor, que destaca, a més, que en aquesta jornada participaran especialistes del món empresarial, institucional i acadèmic de manera que “en un període breu de temps es puguin conèixer les tres versions d´un mateix negoci”. Un negoci que, segons l?expert, està en ple procés de canvi: “El fet que es consumeixi menys vi fa que s?hagi de potenciar l?enginy, des de rutes vitícoles a obrir-se a nous mercats. S’està convertint en un producte més associat amb el gaudiment i és important saber com competir en un entorn cada cop més canviant”.

La jornada començarà a les 10 del matí amb la inauguració per part de Maria Jesús Pastor, vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la UA; Raúl Ruiz Callado, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials; i Bartolomé Marco, director del departament dOrganització dEmpreses.

Després de l’obertura, començaran les conferències d’experts com Armand Silinsky, de la Sonoma State University; Rosana Fuentes, de la Universitat de León; Ricardo Sellers i María del Rosario Navalón, tots dos de la Universitat d’Alacant, a més de Rafa Poveda, de Bodegas Monóvar; Miriam Cremadas i Susana Arias, de Celler Casa Sicília; i Maria Miñano, presidenta de la Ruta del Vi d’Alacant.

La cloenda tindrà lloc a les 14.00 hi anirà a càrrec de Patrocini Saragossa, catedràtica d’Organització d’Empreses i els professors Javier Martínez Falcó i Eduardo Sánchez.

L’assistència a aquesta jornada, que neix amb vocació de continuïtat, és gratuïta i és oberta a qualsevol persona interessada a la indústria del vi.

Informació i Foto: Universitat alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: