L’Ajuntament de Borriana repara el pavelló de la música del camí d’Onda

L’Ajuntament de Burriana ha iniciat les obres de reparació, neteja i remodelació del popular pavelló de la música del camí d’Onda per un valor de més de 18 mil euros.

L’objectiu de l’obra és revaloritzar i mantenir aquest espai acollidor i accessible, on fa més de 15 anys que no es realitzava cap actuació de restauració i que, a més, posa en valor la cultura i la història de Borriana.

Aquestes obres s’emmarquen dins del Pla de Restauració de Patrimoni i van a la línia d’actuacions de remodelació entre les que ja hi ha l’entorn de Sant Blai, la torre de Sant Pasqual o la finestra arqueològica del Pla.

Així, el consistori durà a terme la restauració de l’estructura amb la reparació de l’ocalada de llautó i xapa galvanitzada, neteja de la coberta, restauració de les 16 gàrgoles i de les 7 baranes i muntatge de lires centrals a 3 de les baranes.

En aquest sentit, el regidor de Patrimoni, Vicent Granel, ha destacat que des del govern municipal “creiem que aquestes obres de restauració eren de compliment obligat, ja que aquest espai és patrimoni cultural i musical de la nostra localitat”.

Així mateix, ha afegit la intenció de l’executiu de seguir “treballant per convertir Burriana en un lloc més agradable per viure mostrant i cuidant la història modernista de la nostra ciutat a través d´aquests enclavaments”.

Quiosc modernista

El primitiu pavelló va ser construït i finançat per la Societat Filharmònica Borrianenca, va ser inaugurat el 3 de febrer de 1916. Als anys cinquanta va ser demolit i va tornar a construir-se de manera idèntica a l’original el 1988.

Tant el pavelló de la Música com el quiosc de gelats modernista es van construir a l’inici de l’avinguda Castelar que era el lloc del passeig del veïnat en direcció a l’estació.

Al seu moment, al costat del quiosc de gelats va suposar un tret de refinament i modernitat ostentosa de la flamant ciutat tarongera de principis de segle, gràcies a l’extremada delicadesa del seu disseny en fusta i els seus detalls, sobre una planta octogonal, que fins i tot disposa de soterrani.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: