La Universitat d’Alacant celebra el 29 de maig a Dénia la III Jornada GURMEET

Per tercer any consecutiu, l’alumnat de Gastronomia i Arts Culinàries organitza les jornades Gurmeet, en col·laboració amb la Facultat de Ciències i el Centre de Gastronomia de la Mediterrània GASTERRA UA-Dénia, per mostrar el resultat dels seus projectes de creativitat i innovació que porten a cap a l’assignatura “Gestió d’esdeveniments i protocol a Gastronomia”, que imparteix la professora Rosa Torres.

Segons la docent, “la jornada té un doble objectiu. El primer és aprendre fent, per això lalumnat organitza lesdeveniment i gestiona el protocol. El segon és un objectiu comunicatiu, ja que es tracta de donar a conèixer el perfil de graduat o graduada en gastronomia i arts culinàries i tota la potencialitat per al sector, mostrant les seves competències investigadores, innovadores i creatives.”

Gurmeet comença amb una taula a càrrec grans professionals com José Manuel López (restaurant Peix & Brases), Álvaro Verdú (Gelados Verdú) i Alfonso Soler Gomis (sociobiogerontòleg) que analitzaran les noves tendències en gastronomia i estil de vida mediterrani.

Tot seguit tindrà lloc la ronda de presentació de projectes, que s’inicia amb l’anàlisi de la figura del gastrònom/a a càrrec de les alumnes coordinadores de l’esdeveniment: Paula Fullana i Laura Blanco.

A la primera part de la jornada es presentaran els projectes d’innovació gastronòmica ideats per l’alumnat com: “Gastroworld exposició gastronòmica mestres de malt i llúpol”, “Inn tradicció. Prevenció de l´obesitat. Investigació gastronòmica i estil de vida mediterrani”, “Aestivum Centre gastronòmic amb servei de restauració, esdeveniments temàtics i escola gastronòmica basat en neurociència.” i “Passarel·la gastronòmica. El paper del gastrònom i les seves habilitats en l’àmbit de la moda, l’art i la gastronomia.”

A la tarda els equips de treball d’estudiants del grau basaran les ponències en: “Cultura gastronòmica i participació ciutadana”, “Transgènics: mites i realitats”. “Grendrops. Gastrocultura: gastronomia sobre rodes”, “Dona i gastronomia” i “Comunicació i alimentació. Com els mitjans de comunicació afecten l’alimentació”

Finalment, un jurat compost per la degana de la Facultat de Ciències, Magdalena García Irles; la directora de GASTERRA, Juana Jordá; la coordinadora del Grau de Gastronomia, Arantxa Valdés; la professora Rosa Torres; el director de l’oficina de la Innovació i la creativitat-Ciutat Unesco Creativa de la Gastronomia, Floren Terrades, faran una valoració dels treballs.

També formaran part del jurat professionals relacionats amb les àrees de treball abordades als projectes, com Alfonso Soler i Alexis Verdú de l’Agència de Salut i Dieta Mediterrània, Pedro Fernández i María José Alberola de l’empresa Beautifood Cocinando Alternativas, Raúl Tejerina, director de Tecnocaelia (Especialistes en formació cervesera) i Pep Romaní del Restaurant Pont Sec.

La jornada, que té entrada lliure prèvia inscripció a l’email gasterra@ua.es, es desenvoluparà de 10:30 a 18:00 hores al CDT Marina Alta-Dénia, centre dependent de Turisme Genaralitat (c/Falutx s/n- Dénia).

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: