La Universitat d’Alacant cedeix a Artefactes l’explotació i venda de el dispositiu Triptrap per a la subjecció de motxilles

La Universitat d’Alacant ha concedit a l’associació Artefactes la llicència d’explotació per a la fabricació, comercialització i venda de el model d’utilitat de Triptrap [triptrap] per a la subjecció de motxilles, patentat recentment, que millora l’autonomia de persones amb mobilitat reduïda.

[Triptrap], un petit dispositiu imprès en 3D, permet portar còmodament una motxilla lleugera o realitzar activitats rítmiques com córrer, saltar o ballar, sense que els cordons d’aquesta caiguin de l’espatlla, evitant aquesta incòmoda preocupació a persones amb diversitat funcional i oferint-los una més llibertat i autonomia personal.

Aquesta llicència es concedeix amb caràcter gratuït per a l’àmbit de les tecnologies assistives i / o diversitat funcional ja que aquesta innovació està especialment pensada per a nens i nenes amb mobilitat reduïda en una o ambdues extremitats superiors. D’aquesta manera, quedaran exemptes de l’pagament de regalies les vendes fetes a particulars que puguin, mitjançant targeta acreditativa de persona amb discapacitat o mitjançant informes facultatius o d’una altra índole, demostrar la necessitat d’ús terapèutic del producte.

Amb aquesta clàusula es pretén que aquelles persones que més ho necessiten puguin accedir a el dispositiu amb el mínim cost, atenent així a les finalitats de l’associació i posant en valor les polítiques de responsabilitat social de la Universitat d’Alacant.

Per a l’equip d’Artefactes, l’objectiu és aconseguir donar poder a l’usuari i les seves famílies, a través del bon ús de les tecnologies emergents i el valor de el disseny. “Per això, apostem per l’accés a adaptacions que simplifiquin la seva vida diària, que contemplin tant necessitats clíniques com les relacionades amb l’experiència d’ús, arribant fins i tot a la personalització. Aquest tipus de desenvolupaments serien impensables en el sistema comercial actual ja que no són econòmicament viables “, assegura Mercedes Llorens, creadora de el dispositiu i presidenta d’Artefactes.

disseny funcional

El tacte de [triptrap] és agradable i flexible i evita generar pressió sobre el pit, a el temps que permet una millor distribució i més uniforme de el pes de la motxilla sobre el cos. Això és molt important en el cas de nens amb diversitat funcional, ja que el to muscular a l’esquena és baix i la seva marxa asimètrica, de manera que solen rebutjar portar qualsevol element sobre les espatlles. Amb l’ús d’aquest dispositiu poden transportar les seves pròpies coses a la motxilla sense necessitar ajuda externa, el que millora l’autonomia personal i afavoreix la seva autoestima.

A més, a causa del seu atractiu disseny, totalment personalitzable i allunyat de l’estètica tradicional de les ajudes tècniques d’ortopèdia i al seu funcionalitat i senzillesa en el maneig, fa que tant nens com a majors vulguin portar la seva [triptrap] per sortir d’excursió, fer esport , etc.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: