La Universitat d’Alacant aprova la creació d’el Centre d’Intel·ligència Digital

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, ha estat l’encarregada de presentar davant el Consell de Govern el projecte de Centre d’Intel·ligència Digital, CENID, un centre propi “destinat a impulsar els processos d’innovació, generació i transferència de coneixement i tecnologia en l’àmbit de la Intel·ligència Digital amb l’objectiu de contribuir a la millora de la competitivitat de el teixit productiu i a el desenvolupament econòmic i social de la província d’Alacant “. Tal com ha explicat la rectora, el centre -que es finançarà principalment amb fons de la Diputació d’Alacant i altres recursos externs- s’alinea amb les estratègies europea, nacional i autonòmica d’intel·ligència artificial que recomanen la creació d’aliances institucionals i empresarials per dur a terme els objectius plantejats.

En aquest sentit, el CENID neix per contribuir a aquest compromís d’intel·ligència digital dels sectors productius, de les administracions públiques i de la societat en el seu conjunt i, segons ha detallat la rectora, “els primers projectes -atès que neix en el si de la Diputació- se centraran en el trànsit digital de les institucions públiques, com ja va explicar en el seu dia l’ex rector de la UA, Manuel Palomar, promotor de la iniciativa “, ha declarat.

El Centre naixerà amb una activitat administrativa i de gestió bàsica per a permetre la participació d’investigadores i investigadors i entre les seves tasques principals hi ha la realització d’anàlisis diagnòstic, assessorament i acompanyament a les institucions en matèria d’intel·ligència digital, ha insistit. Concebut com un “laboratori d’idees”, comptarà amb la col·laboració científica de la Universitat Miguel Hernández i dependrà orgànicament de l’Oficina de la Rectora. El nomenament de la persona que ostentarà la direcció i la secretària d’el CENID correspon a la rectora i es farà públic quan es constitueixi el Consell Rector (òrgan d’assessorament científc-tècnic de la mateixa) i a proposta seva.

Efectes de la pandèmia

Entre els punts més destacats de l’ordre del dia de el Consell de Govern ha estat la proposta de modificació de la Normativa per a l’Avaluació No Presencial dels Aprenentatges. Concebuda en el seu origen com d’àmbit temporal s’ha considerat imprescindible convertir en permanent i més garantista, donada la prolongació dels efectes de la pandèmia, la vigència de la formació dual i la imprevisió en la forma d’avaluació. D’aquesta manera, el Consell de Govern ha aprovat una proposta de modificació consensuada per tots els responsables de centre, que regula l’ús càmeres i els micròfons a les proves telemàtiques amb el simple objecte de supervisar la identitat de la persona que realitza la prova i el treball individual que es realitza. Només en les proves orals es permetrà l’enregistrament però no la descàrrega de l’material, pel deure de conservació de proves.

El col·lectiu docent ha aplaudit la Normativa, que ve avalada per jurisprudència recent, i ha estat aprovada amb el vot en contra dels cinc membres del col·lectiu estudiantil en el Consell de Govern.

Un altre dels temes aprovats a proposta de l’Vicerectorat d’Estudiants i Ocupabilitat, ha estat l’ampliació de l’nombre de terminis per al pagament de la matrícula en els estudis oficials tant de grau com de màster. L’objectiu d’aquesta mesura, en sintonia amb altres institucions acadèmiques, és solidaritzar-se amb les famílies i alleugerir la càrrega que pot suposar aquesta despesa en un context tan delicat com el produït pels efectes de la pandèmia a les economies domèstiques La mesura, aprovada per unanimitat contempla el pas de 4 a 8 terminis.

Finalment, s’ha informat favorablement per unanimitat a l’informe realitzat pel vicerector de Planificació Econòmica i Estratègica, Ángel Sánchez, sobre els comptes anuals de l’exercici 2020 i les modificacions pressupostàries de caràcter tècnic per al de 2021.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: