La Universitat d’Alacant anul·la els sistemes de climatització per l’encariment de la factura de l’energia

L’encariment de la factura energètica ha fet que la Universitat d’Alacant es vegi obligada a prendre mesures per contenir la despesa desmesurada que suposa el consum d’electricitat, que es calcula que aquest 2022 podria arribar fins als 10.500.000 €, un 4,49 % del pressupost total de la UA per a aquest any, davant dels 2.178.404 € de l’any 2020 o dels 4.585.432 € que va suposar el 2021.

En un comunicat dirigit a la comunitat universitària, el vicerector d’Infraestructures, Sostenibilitat i Seguretat Laboral, Salvador Ivorra, ha explicat que «els darrers esdeveniments esdevinguts a escala internacional, han provocat una escalada del preu de l’energia i del gas extremadament preocupant i de una solució incerta a curt termini. Aquesta volatilitat de preus ha produït que les licitacions que hem preparat conjuntament diverses universitats valencianes s’hagin quedat desertes tant per a l’energia elèctrica com per al subministrament de gas natural».

Aquesta circumstància obliga a adoptar mesures de racionalització per assegurar que «les activitats que ens són pròpies, la docència, la investigació i la transferència de coneixement no es vegin perjudicades».

Ivorra explica al mateix comunicat que «per fer front a aquesta crisi, la Universitat té un marge de maniobra estret, però pot aconseguir amb l’esforç de tota la comunitat universitària un estalvi considerable en el consum i, per tant, en l’import de la factura». Aquest estalvi començarà per la climatització dels edificis que, a partir d’aquest 16 de març, veurà com s’anul·len tots els sistemes de climatització i només es mantindran actius els que siguin imprescindibles per motius de seguretat a les instal·lacions crítiques o per a la continuïtat de l’activitat investigadora que ho requereixi.

El vicerector també apunta que “evidentment, la UA ja ha posat en coneixement de la Generalitat aquesta situació” i afirma que la UA “estudiarà altres possibilitats per reduir el consum i el cost de la factura de l’electricitat” i demana que us facin arribar «totes les propostes realistes i immediates que puguin ser útils» al correu vr.infraestructures@ua.es.

Finalment, el comunicat recorda que «atès que es tracta d’una situació que afecta el conjunt de la societat, és imprescindible que tots els membres de la comunitat universitària actuem amb el màxim compromís i responsabilitat per poder tornar a la normalitat com més aviat millor».

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: