Més notícies

La Universitat d’Alacant alerta de la reculada a escala mundial en els drets de les dones durant la commemoració del 25N

El Museu de la Universitat d’Alacant ha estat l’escenari elegit aquest any per a l’acte institucional de la Universitat d’Alacant amb motiu del dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona. Un acte emotiu i carregat de simbolisme en què els assistents –entre els quals hi havia bona part de l’equip de direcció de la UA– han guardat un minut de silenci en senyal de solidaritat amb les víctimes de violència de gènere i en què s’ha llegit , per part de tres estudiants, el Manifest de la Xarxa d’Unitats d’Igualtat de Gènere de les Universitats Espanyoles per a l’Excel·lència Universitària (RUIGEU).

La vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, Eva Espinar, ha presidit un acte en què ha denunciat que «encara estem molt lluny de posar fi a la violència contra les dones. Encara més, la reproducció de models patriarcals, les conseqüències de les crisis mediambientals i econòmiques i l’auge d’autoritarismes i fonamentalismes han portat diferents organitzacions a parlar de l’existència d’un retrocés, a escala mundial, en els drets de les dones» i ha afegit que “no és gens senzill aturar la violència de gènere que té els orígens en la pervivència d’un sistema social patriarcal que manté estereotips i rols diferenciats per a homes i dones i menysprea allò que és qualificat de femení”.

Espinar ha assegurat en la seva intervenció que «com a societat encara ens queda molt per fer en termes de prevenció i protecció de les víctimes i des de les universitats continuarem col·laborant per fer inseparables els tres termes que componen el lema que han adoptat els moviments de dones iranianes: dones, vida i llibertat».

Cultura

L’acte institucional ha comptat amb dos elements artístics “una eina fonamental per a la lluita contra les desigualtats de gènere, contra els estereotips o contra les discriminacions”, en paraules de la vicerectora. D’una banda, l’actuació del grup «Elsa Grande» finalista al concurs de Bandes Emergents Interactua i també l’exposició «REVERS.A / REVERS.Ø /REVERS.E (2016-2022)», en què l’artista Alissia (María Penalva-Leal), reinterpreta els personatges femenins, suposadament malèvols, de l’Odissea d’Homer.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint