La Fundació Esportiva Municipal de València inicia la formació a clubs i entitats sobre la nova figura de responsable de joc net

La Fundació Esportiva Municipal ha posat en marxa els cursos de formació de la nova figura del responsable de joc net per als clubs i entitats esportives de la ciutat de València que participin a la temporada 2022-23 dels Jocs Esportius, que ja compta amb 10.000 participants. La seva funció principal és garantir la promoció de valors com el respecte, la solidaritat o la camaraderia entre els més petits. També servirà com a enllaç entre la Fundació Esportiva Municipal i el programa Tria aquests Cinc, que promou els valors esportius a l’esport en edat escolar.

La persona responsable de joc net també actuarà davant d’actituds o conductes violentes, xenòfobes o sexistes, i instarà els entrenadors i àrbitres de la seva entitat a respectar i valorar el joc net. La formació s’estendrà als 26 clubs dels 16 camps de futbol municipals dels quals en fan ús un total de 6.700 menors.

El regidor dʻEsports, Javier Mateo, ha ressaltat que “la nostra ciutat torna a ser pionera en matèria esportiva. Després de ser els primers a posar en marxa l’aplicació ‘Valora el teu joc net’, ara fem un pas més i creem aquesta figura de responsable de joc net”. Mateo ha manifestat que “considerem aquest tema de vital importància fins al punt que serà imprescindible per als clubs comptar amb aquesta figura o no podran participar a la propera temporada dels Jocs Esportius”.

Mateo ha assenyalat que “al voltant de 17.000 menors de la nostra ciutat veuran millorada la seva formació en valors a través de l’esport gràcies a la implantació d’aquesta figura entre aquells que practiquen futbol als camps municipals i els qui formen part del programa de Jocs Esportius” .

Les entitats esportives hauran d’inscriure un responsable per cursar una formació online d’unes dues hores de durada, que es podrà realitzar en diferents dates fins al proper mes de desembre. De moment hi ha fins a sis tallers programats i s’espera que hi participin al voltant de 300 clubs i entitats.

La primera d’aquestes sessions es va celebrar dimecres passat, 23 de novembre, i va comptar amb l’assistència d’una trentena de participants. La següent formació té lloc avui, divendres 25 de novembre, a partir de les 15.30 hores. La resta de classes es realitzaran els dies 1 i 2 de desembre, de 16.00 a 17.30 hores i de 12.00 a 13.30 hores, respectivament; el dimecres 14, d’11.00 a 12.30 hores, i el dimecres 28, de 17.00 a 18.30 hores.

Els clubs o entitats han de nomenar una persona com a responsable de joc net amb l’únic requisit que sigui més gran i estigui vinculada a la mateixa entitat. A més, cal recordar que aquells que no designin un responsable no podran participar a la temporada següent.

Les entitats es poden inscriure a aquesta formació emplenant un formulari que està disponible a la pàgina web d’Elige estos Cinco (www.eligeesoscinco.com).

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: