La Universitat d’Alacant acull la V Trobada de Joves Investigadors de la Societat Espanyola de Catàlisi

Més d’un centenar d’estudiants de doctorat de tot Espanya es donaran cita la setmana que ve a la Universitat d’Alacant a la V Trobada de Joves Investigadors de la Societat Espanyola de Catàlisi. Aquest congrés està recolzat per la Societat Espanyola de Catàlisi (SECAT) així com pels diferents grups de recerca en catàlisi a nivell nacional i se celebra de manera biennal alternant amb els congressos senior.

La trobada, que es desenvoluparà els dies 11, 12 i 13, va dirigida a aquells que comencen el seu camí en la investigació científica centrada en l’àmbit de la catàlisi, el procés amb què augmenta la velocitat d’una reacció química mitjançant un catalitzador. Així, la catàlisi es pot utilitzar per a diverses finalitats, com eliminar el CO2 de l’aire, obtenir hidrogen o eliminar substàncies nocives de l’ambient, entre d’altres.

D’aquesta manera, els participants, que provenen dels estudis de Química i Enginyeria Química, poden adquirir coneixements i experiència durant aquests dies, així com difondre els seus projectes de recerca i crear xarxes de col·laboració.

Des de l’organització destaquen que el congrés comptarà amb la participació d’experts en catàlisi com Jorge Gascón, provinent de la Universitat de Ciència i Tecnologia Rey Abdullah (KAUST), on hi ha el centre de recerca més gran en aquesta matèria; Hermenegildo Gómez, de la Universitat Politècnica de València, els treballs del qual estan centrats en la captura de diòxid de carboni i la descontaminació atmosfèrica; i Juana Frontela, responsable del centre de recerca de CEPSA.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: