La Universitat d’Alacant aconsegueix el Segell Internacional de Qualitat Eurobachelor per al Grau en Química

L’European Chemistry Thematic Network Association (ECTN) ha concedit a la Universitat d’Alacant l’obtenció de el prestigiós Segell Internacional de Qualitat Eurobachelor, per a la titulació de Grau en Química, que s’imparteix a la Facultat de Ciències.

Aquest Segell forma part de el programa Segells Internacionals de Qualitat de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i l’Acreditació (ANECA), que es va posar en marxa a l’octubre de 2017 com una evolució de l’antic programa Acredita Plus. Per obtenir un segell d’aquest tipus és necessària la certificació per un organisme internacional d’acreditació de la Qualitat en Estudis Superiors (la ECTN, en aquest cas), a més del suport d’una institució professional nacional de reconegut prestigi (la Reial Societat Espanyola de Química ), i el d’un organisme nacional d’acreditació de la qualitat reconegut a nivell europeu, com ANECA. Els tres organismes es basen en un procés d’auditoria externa que inclou la visita d’un grup d’experts avaluadors externs.

La Universitat d’Alacant va rebre el passat 1 de juliol la visita (telemàtica) de el panell avaluador de l’Segell, compost per cinc membres, que van tenir entrevistes amb el vicerector de Qualitat, amb l’equip deganal de la Facultat de Ciències i amb la coordinadora d’el Grau , així com amb docents, estudiants, ocupadors i titulats. A més, van tenir accés a totes les dades de l’títol, facilitats tant per la Facultat com per la Unitat Tècnica de Qualitat, i als informes i actes de les reunions que asseguren el correcte funcionament de el Sistema de Garantia Intern de la Qualitat de la Facultat de Ciències .

El desembre passat es va comunicar de forma provisional la concessió de l’segell, que ara ha estat ratificat. L’obtenció d’un segell d’aquest tipus, garanteix que un títol compleix els més alts criteris de qualitat establerts a Europa, acordats per les agències internacionals d’assegurament de la qualitat en educació superior, i que estan basats en estàndards internacionals establerts pels ocupadors de Europa. A més, aquest reconeixement és un incentiu per atraure potencials estudiants, atès que disposar d’un Segell Internacional de Qualitat assegura la fiabilitat de la informació oferta i els processos que es desenvolupen en el títol. I per sobre de tot, garanteix als ocupadors que els coneixements i les competències pràctiques dels titulats de l’títol han assolit els estàndards internacionals més alts en l’educació en l’àmbit de l’títol de l’Segell.

La ECTN concedeix tres tipus de segells Internacionals de Qualitat en l’àmbit de la Química, tots ells sota la denominació EuroLabel: el segell per als títols de Grau (Chemistry Eurobachelor), el segell per als títols de Màster (Chemistry Euromaster), i el segell per als programes de doctorat (Chemistry Doctorate EuroLabel). Segons la informació disponible a la pròpia pàgina web d’ANECA, fins a abril de 2020 només sis universitats a Espanya tenien un segell Eurobachelor: l’Autònoma de Madrid, la de Castella-la Manxa, la de Còrdova, la de la Llacuna, la Complutense i la de València. Se suma a elles ara la Universitat d’Alacant.

Amb aquest segell, la Universitat d’Alacant suma deu distincions d’aquest tipus en altres tantes titulacions. Els Segells Internacionals de Qualitat estaven restringits fins ara a dos àmbits: el de les Enginyeries (segell EUR-ACE), i el de la Informàtica i les Ciències de la computació (segell EURO-INFO). La Universitat d’Alacant ja comptava amb nou d’aquestes distincions, a les que suma el nou reconeixement internacional, ara en el camp de la Química, després de la posada en marxa dels segells EuroLabel.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: