La Unió Llauradora i Ramadera i Demesol sumen forces per potenciar l’autoconsum energètic al camp

La Unió Llauradora i Ramadera, l’única organització professional agrària autonòmica implantada a tot el territori de la Comunitat Valenciana i en tots els sectors agrícoles i ramaders, ha subscrit un acord de col·laboració amb l’empresa il·licitana Demesol Enginyeria FV, en una iniciativa innovadora i que tracta de facilitar l’accés dels seus associats a les solucions i serveis d’energia solar fotovoltaica que ofereix aquesta empresa líder i pionera al sector.

Amb aquest conveni, a més, es pretén donar un impuls a l’explotació de l’energia solar fotovoltaica a la Comunitat Valenciana, sota uns criteris de racionalitat, seguretat, professionalitat i rigor, i assegurant la protecció del terreny agrícola i ramader, i “apostant per consensuar un model d’explotació i desenvolupament d’aquest recurs que sigui respectuós amb les parts i, sobretot, que arribi i beneficiï tothom”, com defensa Demetrio López Sánchez, gerent de Demesol.

Beneficiós per a totes les parts

L’acord entre LA UNIÓ i Demesol s’ha subscrit a la seu de l’associació, a València, i s’han recollit els termes explícits de la col·laboració. Com resumeix Carles Peris, secretari general de La UNIÓ, “gràcies a l’acord marc de col·laboració amb Demesol, les persones associades a la Unió Llauradora i Ramadera es podran beneficiar d’una sèrie d’avantatges i descomptes especials en tota la gamma de solucions i serveis que ofereix aquesta empresa”.

Mitjançant la signatura de convenis de col·laboració amb diverses empreses i entitats com el que acaba de subscriure amb Demesol, La UNIÓ posa a la disposició dels seus membres associats una sèrie de productes i serveis a preus avantatjosos o amb condicions preferencials. “Aconseguir solucions com les que ofereix Demesol, tant per reduir el consum energètic i optimitzar les condicions dʻoperació de les instal·lacions agropecuàries com per potenciar la generació dʻenergia (autoconsum), és una de les principals demandes que tenen avui dia els agricultors i ramaders per fer les seves explotacions cada cop més viables i rendibles”, assenyala Carles Peris.

En un moment clau, en què ja existeix una disputa entre grans plantes solars i l’ús agrícola i ramader del camp, “poder unir forces i plantejar solucions que beneficiïn a tots ens permet mirar el futur amb un optimisme més gran, ajudant a aclarir incògnites i optant a una millora general per a tots els implicats”, subratlla el gerent de Demesol.

L’objectiu és començar a desenvolupar col·laboracions entre els instal·ladors de plantes solars i els professionals del sector agrícola i ramader que beneficiïn les dues parts. I, sobretot, com apunta Demetrio López, “també és una estupenda oportunitat per donar formació i informació, que permeti incidir en el possible doble ús del terreny agrícola, solar i agrari i ramader, per a la qual cosa, sens dubte, cal un més acostament entre els dos sectors”. En paraules dels signants, això és el que pretenem aconseguir amb la rúbrica d’aquest acord de col·laboració.

Aquest conveni té un any de vigència, encara que en el moment de la seva extinció les parts valoraran el resultat de la col·laboració i les circumstàncies del mercat, i es podrà acordar la subscripció d’un nou acord.

Sobre La UNIÓ

La Unió Llauradora i Ramadera és l’única organització professional agrària d’àmbit autonòmic, i per tant, amb presència a totes les comarques de la Comunitat Valenciana per donar resposta a les necessitats concretes i oferir els serveis que necessiten els professionals del sector agrari per desenvolupar la seva activitat empresarial. Va néixer el 1976 per defensar els interessos dels agricultors i ramaders. Actualment té prop de 20.000 persones associades i presta servei a través de prop de 50 oficines repartides per tota la geografia de la comunitat autònoma.

Sobre Demesol

Des del 2009, aquesta empresa establerta a Elx (que estén els seus serveis per tot Espanya i fins i tot fora de les nostres fronteres) dóna feina a prop de mig centenar de persones. Fa prop de 15 anys que realitza instal·lacions solars fotovoltaiques i tasques d’enginyeria, amb l’objectiu d’ajudar la societat, a fer-la millor i més eficient energèticament. Actualment, ocupa una posició de privilegi al sector, en ser una empresa especialitzada en fotovoltaica que li permet estar a l’última en tecnologia, legislació, i fins i tot ajudes.

Informació i Foto: La Unió Llauradora i Ramadera

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d