‘La UA va a l’escola’, nou programa d’activitats de divulgació

Història, lingüística, matemàtiques, sociologia, ciències tecnològiques, mèdiques o jurídiques són només un exemple del llarg etcètera d’àrees que comprèn el programa d’activitats de divulgació científica de la Universitat d’Alacant (UA) ‘La UA va a l’escola’. En total, el catàleg recull 134 propostes a disposició de centres educatius de primària i secundària, i entitats i institucions sense ànim de lucre que tinguin entre els seus objectius contribuir a una societat més ben formada i informada.

Impulsat pel Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, ‘La UA va al col·le’ ofereix conferències, debats, activitats de formació ciutadana, tallers, experiments i diàlegs, entre altres formats, de la mà de 75 docents i investigadors de la UA . Les propostes estan dissenyades tant per a joves com per a la societat general amb l’objectiu de difondre i apropar la investigació que es genera a la universitat.

La Universitat d’Alacant va iniciar aquest projecte el curs anterior per contribuir a una societat més ben formada i informada, fomentant el pensament crític i la presa de decisions basades en l’evidència, però en aquesta edició es presenta sota la marca ‘La UA va al col·le’ per promoure l’alfabetització científica entre escolars i joves no universitaris de municipis de tota la província, i fomentar la cultura científica, tecnològica i de la innovació.

La nova plataforma, més amigable tant per a la gestió com per a l’ús del personal docent i dels centres i les entitats sol·licitants, permet la cerca per conceptes clau així com per ponents, centres i departaments. Com a novetat, s‟ha introduït la nomenclatura internacional de la UNESCO per als camps de Ciència i Tecnologia per classificar les activitats per grans àrees.

En poc més d’un mes, el Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la UA ja ha rebut 280 sol·licituds de més de 80 entitats com ara col·legis, instituts, ajuntaments i associacions. La vicerectora de l’àrea, Mª Jesús Pastor Llorca, valora molt positivament aquest programa, “amb què volem que la societat formi part de l’activitat investigadora que desenvolupa cada dia la comunitat científica”, indica.

Des dels centres i les entitats que ja s’han beneficiat del programa de divulgació científica ‘La UA va al col·le’ destaquen que la idea d’apropar la universitat a instituts o col·legis és “molt bona i necessària”. En concret, per als usuaris resulta una activitat “molt interessant” on l’alumnat té l’oportunitat d’interactuar amb un investigador i d’ampliar-ne els coneixements.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: