Borriana ‘crida’ a la participació massiva i intensa de la ciutadania a les Falles de 2023

Borriana ha anunciat les seves festes josefines per a aquest any 2023 amb el Pregó i la Crida, iniciant de forma oficial un mes sencer dedicat a les festes de les falles. El pregó i la crida suposen el preludi de la setmana gran de Borriana, quan els monuments fallers inunden els carrers de la ciutat i la tradició i la festa tornin a donar-se la mà a la capital de la Plana Baixa.

Des de les sis de la tarda, la comitiva oficial encapçalada per la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, han recollit les Reines Falleres, Silvia Navarro i María Olivas, i s’han anat incorporant progressivament cadascuna de les 18 agrupacions falleres de la ciutat a la desfilada que ha confluït finalment a la Crida des del balcó de l’Ajuntament.

Les dones que componen la Junta Local Fallera, com és habitual, han participat en aquest acte lluint la indumentària valenciana tradicional, però en aquesta ocasió han exhibit el vessant solidari i totes han substituït el pentinat tradicional per la còfia fallera per visualitzar que es pot compaginar la indumentària mentre es rep tractament contra el càncer i, alhora, solidaritzar-se amb una companya que ha finalitzat recentment el tractament.

Com mana la tradició, el pregoner, Javier Gual, ha cridat a la participació ia viure de manera ben intensa la festa de les falles. Després de la recollida de les dues reines, el Pregó s’ha iniciat a les 18 hores a la Llar fallera, i ha recorregut gran part dels carrers de la ciutat incorporant progressivament les representants de cadascuna de les agrupacions, però amb parada i lectura del pregó a les falles Don Bosco, Chicharro, Sant Josep i Rei Jaume I. Finalment, s’han dirigit a la plaça Major on, des del balcó de l’Ajuntament, s’ha realitzat la tradicional Crida.

Les reines falleres, una vegada més, han convidat tant veïns i veïnes de Borriana com totes les persones que visitin la ciutat i que vulguin viure unes festes úniques com les Falles i han animat també que tota la ciutadania “participi intensament de les festes” i que les celebracions discorrin “de forma tant cívica com intensa”, perquè les Falles de 2023 “quedin sempre gravades per al record”. ”El Pregó i la Crida han submergit de ple els i les burrianenques a les nostres festes més representatives”, segons ha conclòs la regidora.

Aquest any la Crida ha comptat amb una il·luminació especial a la façana de l’Ajuntament, una peça musical de diversos minuts per omplir de color i música la plaça Major, i un espectacle pirotècnic, per donar la benvinguda a les Falles del 2023, i que un any més ha posat el punt final als actes del Pregó i la Crida.

El cap de setmana vinent, 4 i 5 de març, es reprendrà l’activitat fallera amb les dues cavalcades del Ninot que se celebraran de nou pels carrers de la ciutat.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: