La UA torna a celebrar la competició local de la First Lego League

Conscients dels beneficis que aporta l’aprenentatge adquirit als joves durant la participació en FIRST LEGO League (FLL), la Universitat d’Alacant (UA) celebrarà, per segon any consecutiu, el Torneig Classificatori en una edició en línia d’aquest reconegut programa internacional que fomenta les vocacions científiques i tecnològiques. El període d’inscripció per als centres educatius d’Alacant està obert fins al 20 de febrer i la celebració online serà al maig de 2021.

FIRST LEGO League uneix diversió, treball en equip i solució de reptes, la qual cosa aconsegueix que 9 de cada 10 joves participants augmentin el seu interès per obtenir millors resultats a l’escola, i 8 de cada 10 per dedicar-se a professions relacionades amb la ciència i la tecnologia.

El desenvolupament de les competències STEAM (acrònim en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) és un dels objectius fonamentals d’aprenentatge a nivell mundial. Aquestes competències són clau per fomentar el desenvolupament d’habilitats necessàries per afrontar els reptes reals d’una societat, basada en el coneixement, respectuosa amb el medi ambient i socialment inclusiva.

Al febrer de 2020, la Universitat d’Alacant va acollir la primera edició local de la FLL, la competició de robòtica infantil més important de l’món que va reunir prop de 500 persones al campus de Sant Vicent de l’Raspeig, 130 d’elles participants d’entre 6 i 16 anys.

A la imatge, primera “FIRST LEGO League” celebrada a la Universitat d’Alacant l’any passat.

desafiament replay

FIRST LEGO League desafia cada temporada els joves a resoldre problemes de el món real, com ara el reciclatge, la gestió de l’aigua o les energies renovables, mitjançant les oportunitats que ofereix la ciència i la tecnologia. En aquesta nova edició, el desafiament replay repta els equips a proposar solucions innovadores per a activar la nostra societat i tots els seus integrants a través d’l’esport, el ball, el joc o les activitats a l’aire lliure: persones de qualsevol edat, condició i necessitat. El joc i l’esport han estat part integral de les civilitzacions i compleixen aquest important paper d’estimular la nostra creativitat per superar-nos.

A partir d’aquest desafiament, el programa promou que els joves investiguin una solució en diferents escenaris, la provin, la descartin, la validin i la variïn per arribar a les seves pròpies conclusions. Els equips presenten les seves propostes en els Tornejos Classificatoris, i es repten en el terreny de joc durant les partides, moment apassionant de l’Torneig. L’equip seleccionat en el Torneig Classificatori organitzat per la Universitat d’Alacant, que tindrà lloc al maig de 2021, arribarà a la Gran Final FIRST LEGO League que aquest any se celebrarà al juny, també en format online.

Foment de la igualtat d’oportunitats

FIRST LEGO League sobre la ciència i la tecnologia a tots els públics, sense excepció de gènere ni condició. En aquesta edició, a través del Pla Social de Fundació Scientia, més de 1.700 alumnes d’un total de 96 centres de Difícil Acompliment de tot Espanya participaran en el programa amb l’objectiu que puguin iniciar-se en les STEAM i fomentar habilitats i competències, com el companyerisme i el treball en equip, la comunicació i la creativitat, l’esforç i la tenacitat.

Fundació Scientia també impulsa GIRLS FIRST, una iniciativa per fomentar les vocacions STEAM entre les alumnes de 4 a 18 anys a través de beques, concedides a més de 1.100 participants d’un total de 45 centres educatius. Aquesta proposta, que compta amb la col·laboració d’empreses com ACER, Fundació Naturgy, Vertix, InTech Tenerife i BCN Tech City, vol impulsar el talent femení en les vocacions científiques i tecnològiques, donant-li visibilitat i encoratjant la confiança en les seves habilitats.

Fundació Scientia és l’entitat que impulsa FLL a Espanya amb la col·laboració de el 20% de les universitats espanyoles, parcs tecnològics i entitats de promoció de la innovació com a socis. A més, la iniciativa és possible gràcies a la col·laboració d’empreses i entitats que apropen els participants a coneixements i professions STEAM.

La competició FIRST LEGO League Alacant, coordinada pels professors de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant Paco Pujol i David Tomàs, compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació , a través d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC + i) de la UA.

Més informació:

alicante.ua@firstlegoleague.es

Twitter: twitter.com/FLLAlicante

Instagram: @FLLAlicante

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: