La UA organitza unes jornades per impulsar el lideratge de les dones en investigació i educació superior a països de l’Àfrica subsahariana

La Universitat d’Alacant, compromesa profundament amb el desenvolupament de tots els pobles, és conscient de la importància d’avançar en el seu compromís amb els països de l’Àfrica subsahariana. Per aquest motiu, la UA organitza les Jornades “Reptes del lideratge de les dones en institucions de recerca i educació superior a l’Àfrica Subsahariana”, que tindran lloc els dies 15, 16, 17 i 18 de novembre al Campus i la a la Seu Ciutat dAlacant. Per contribuir a aquests objectius, el Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament de la UA organitza aquesta trobada en col·laboració amb el Vicerectorat d´Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la Universitat d´Alacant, la Fundació Dones per Àfrica i la Generalitat Valenciana.

La vicerectora de Relacions Internacionals, Rosa Mª Martínez, detalla que “som conscients de la importància fonamental de la implicació de la dona en llocs d’alta responsabilitat i, en el context actual, en llocs de responsabilitat acadèmica i cientificotècnica. Per aquest motiu organitzem aquestes jornades de treball amb dones professores, investigadores i en llocs de direcció (rectores, vicerectores, deganes, etc.) a universitats de països de l’Àfrica subsahariana amb l’objectiu d’impulsar la cooperació a aquesta regió”.

Les jornades comptaran a més amb la participació d’altres actors socials que estan implicats en la cooperació per al desenvolupament com a ONGD. l’Ambaixador d’Espanya en Missió Especial per al Pla Àfrica, Alberto Virella i la directora de la Fundació Dones per Àfrica, la senyora Teresa Lange, entre altres persones amb una tasca destacada en matèria de cooperació internacional. Entre l’elenc de ponents, el programa recull la participació de dones arribades de Moçambic, Nigèria, Guinea Equatorial, Tanzània, Mauritània, Benín, Camerun, Senegal. A més de les ponències, durant la trobada es durà a terme un Fòrum de discussió per al desenvolupament d’una estratègia de cooperació i la taula rodona “Cooperació amb països d’Àfrica subsahariana, què pot aportar la societat”, on participaran l’ONG de Cooperació al Desenvolupament, ajuntaments i Diputació.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: