Turisme

La UA llança una guia ‘on line’ orientativa per a allotjaments turístics residencials en pandèmia

Com realitzar el lliurament de claus sense contacte personal, la importància d’un correcte registre de dades de l’turista i de l’ús de productes de neteja desinfectants en condicions de seguretat o què fer amb el rebuig de residus contaminats, aquests són alguns dels aspectes que es poden trobar a allotja, la guia de bones pràctiques per a allotjament turístics residencials realitzada per la Universitat d’Alacant. L’equip que l’ha desenvolupat ha estat liderat pel catedràtic de Sociologia Antonio Aledo i l’investigador Iker Jimeno, juntament amb Victoria Tur, catedràtica de Comunicació Audiovisual i Publicitat; l’experta en disseny Alejandra Grisales, que ha ideat un entorn visual amable i directe; i la professora Panmela Soares, doctora en Ciències de la Salut.

La guia, que es pot consultar en línia és, tal com explica el professor Aledo, “part de l’esforç que la Universitat d’Alacant ha realitzat per col·laborar amb l’economia i societat alacantina en aquests temps de pandèmia”, que destaca que es ha dut a terme gràcies al finançament atorgat per la Universitat d’Alacant en el marc de la Convocatòria Urgent de el Consell Social de la Universitat d’Alacant per al foment de la R + d + I a fi de la reactivació de el sector turístic Post-COVID -19. “La situació actual derivada de la contingència sanitària requereix de noves mesures i maneres de veure el turisme, basades en la prevenció i la cura de les persones hostes i els turistes, per així augmentar la confiança al turista que visita la Costa Blanca”, assegura Antonio Aledo.

allotja ofereix una sèrie de bones pràctiques per als allotjaments turístics residencials, un sector que, tal com explica el professor, expert en aquesta matèria, està conformat per un milió de llits extrahoteleres en la província d’Alacant, de les quals el 50% són administrades per particulars. El seu objectiu és donar consells de fàcil aplicació encaminats a la reducció de el risc de contagis, augmentar la seguretat, i enfortir la confiança dels turistes en el sector de segones residències alacantí, explica el professor. Per a la seva elaboració, els investigadors van estar en contacte amb tots els sectors implicats i van revisar totes les propostes de les diferents comunitats autònomes per tal de fer un un cribratge amb aquelles mesures obligatòries i les que es poden aplicar a la Costa Blanca, segons explica Antonio Aledo.

Aquest material és d’accés gratuït i està allotjat al portal https://aloja.guide/ perquè pugui ser utilitzat pels propietaris de segones residències de la província i, tal com anuncia el professor Aledo, ja s’està treballant en el desenvolupament d’una segona fase en què, amb la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández, es planteja la realització d’un curs ‘on line’ amb videotutorials.

Informació i Foto. Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint