La UA acull la presentació de l’Associació Espanyola per a l’Avanç de la Ciència

La Universitat d’Alacant celebra les Jornades “Un pont per a la trobada entre ciència i societat”, per presentar a l’Associació Espanyola per a l’Avanç de la Ciència (AEAC). L’esdeveniment tindrà lloc el proper dilluns 14 de novembre, a les 12 hores, al Saló de Graus Alfredo Orts (Edifici d’Òptica).

El programa comptarà amb diferents membres de la junta directiva de l’Associació Espanyola per a l’Avanç de la Ciència i del seu consell consultiu per abordar el perquè de l’AEAC, objectius i fins, història de la ciència i cultura científica a l’associació i les seves perspectives sobre el futur.

Organitzada per la Facultat de Ciències, l’AEAC i la UA Divulga, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) dependent del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, la sessió forma part dels actes programats al voltant de Sant Alberto Magno 2022, patró de Ciències. De lliure accés, fins a completar l’aforament de la sala, també es podrà seguir en directe a través de videostreaming.

Ponents

Mª Carmen Andrade Perdrix, vicepresidenta AEAC. Doctora en Química Industrial, professora visitant del Centre Internacional de Mètodes Numèrics dEnginyeria de Barcelona.

Maria Àngels Gallego García, vocal de l’AEAC. Investigadora de l’Institut de Llengua i Cultura de la Mediterrània i el Pròxim Orient.

Francisco A. González Redondo, vocal de l’AEAC. Investigador i divulgador, professor titular d’Història de la Ciència a la Facultat d’Educació de la UCM.

Emilio Muñoz Ruiz, president del Consell Consultiu de l’AEAC. Expresident del CSIC, professor emèrit vinculat a l’Institut de Filosofia del CSIC i professor emèrit de la Unitat de Recerca CTS al CIEMAT.

Alberto Ruiz Jimeno, vocal de l’AEAC. Professor vinculat a l’Institut de Física de Cantàbria (CSIC-Universitat de Cantàbria) i exvicerector de Doctorat de la Universitat de Cantàbria.

AEAC

La creació de l’Associació Espanyola per a l’Avanç de la Ciència (AEAC) es remunta al 2017 i va discórrer paral·lela a la gènesi del Grup Curie (Científics Unid@s per la Reactivació de la Investigació a Espanya) que es va formar per debatre sobre el paper dels investigadors a la política científica. Llavors es va acordar crear una associació que s’inspirés en el model de l’American Association for the Advancement of Science (AAAS) i, d’aquesta manera, el gener del 2018 va tenir lloc el seu naixement oficial en un acte celebrat al Cercle de Belles Arts a Madrid. Posteriorment, el 13 d’abril del 2018, es va presentar davant la comunitat científica i tecnològica al saló d’Actes del CIEMAT.

Els objectius de l’AEAC s’emmarquen en dos grans principis: d’una banda, complir amb la Constitució Espanyola, que a l’article 44 recull l’obligació dels poders públics de promoure la ciència i la investigació científica en benefici de l’interès general; i, de l’altra, assumir com a propi l’article 27 de la Declaració Universal dels Drets Humans que estableix que tota persona té dret a participar en el progrés científic i en els beneficis que en resultin. Dins d’aquests principis, l’AEAC promou objectius que contribueixin al desenvolupament i la sostenibilitat del sistema espanyol de ciència i tecnologia tant pel que fa als recursos humans i materials com a l’impuls al coneixement i l’interès per la ciència i la tecnologia en la societat.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: