La tercera edició del Bono Viaje acumula prop de 29.000 reserves per al primer semestre de l’any

La tercera edició del Bo Viatge, engegat per Turisme Comunitat Valenciana el mes de gener passat i que estarà vigent al llarg d’aquest any 2023, acumula ja un total de 28.967 reserves per al primer semestre de l’any, amb 37.000 codis alliberats.

Segons el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “a finals de març es repartiran nous codis”, i ha recordat que “amb un pressupost de 15 milions d´euros, igual al del programa del 2022, espera beneficiar prop de 150.000 persones” . La passada edició del Bono Viatge va registrar un total de 49.592 reserves amb 148.800 persones beneficiades.

El titular de Turisme ha subratllat que la Comunitat Valenciana “ha estat pionera en la posada en marxa d’aquest tipus d’iniciatives, que en els seus tres anys ha tingut resultats millor dels esperats”.

En aquest sentit, ha declarat que “fins ara, la inversió total de Turisme puja a 31,3 milions dʻeuros, amb un impacte econòmic en el sector turístic de més de 71,3 milions dʻeuros entre impacte directe i indirecte”. Això suposa que, “per cada euro invertit al programa, aquest ha tornat a l’economia turística 2,28 euros”, ha matisat.

Es tracta d’un programa d’incentiu de la demanda interna de serveis turístics en períodes d’estacionalitat, adreçat a persones residents a la Comunitat Valenciana. El 2023 l’ajuda és del 60% del cost dels serveis turístics contractats, sense distinció d’estada curta o llarga, però sí amb una estada mínima de dues nits consecutives al mateix allotjament, i fins a un màxim de 600 euros per ajut concedit.

Previsió d’ocupació a Falles

En aquest context, Colomer ha volgut remarcar que la ciutat de València, que durant aquests dies celebra la festa gran, Las Fallas, declarades Festes d’Interès Turístic Internacional i des del 2016, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, “és un dels deu destinacions més demandades pels usuaris del Bo Viatge, juntament amb Benidorm, Calp, Finestrat, Peníscola i Altea”.

Així mateix, ha subratllat que per a aquest cap de setmana, que comprèn les nits del 17 i 18 de març, “la ciutat parteix amb una previsió d’ocupació del 86,5%, 3,5 punts percentuals superior a les del 2022”.

Pel que fa a l’ocupació hotelera de tota la setmana de Falles, del 13 al 19 de març, la previsió se situa en un 72,9%. A més, Colomer ha destacat la gran afluència de visitants procedents de Madrid per gaudir de Las Fallas, a causa de “la bona connexió a través trens d’alta velocitat amb la ciutat de València i al fet que el 20 de març sigui festiu a la Comunitat de Madrid”.

Cal destacar que el preu mitjà dels hotels de la ciutat del Túria durant el cap de setmana se situa a 266,65 euros.

Promoció de les Falles i La Magdalena

D’altra banda, Francesc Colomer ha volgut posar èmfasi que “Turisme Comunitat Valenciana destina 80.000 euros el 2023 per donar suport a la difusió i promoció de les Falles i La Magdalena”, dues de les grans festes de la Comunitat Valenciana que coincideixen aquest any al calendari.

En concret, Turisme assigna 40.000 euros a la Federació de Falles Secció Especial i altres 40.000 euros a la Federació Gestora de Gaiates, per donar suport a actuacions de màrqueting col·laboratiu.

A més, el departament que dirigeix Francesc Colomer ha llançat una campanya digital, a través del portal turístic i dels diferents perfils socials de Turisme Comunitat Valenciana, que difon les activitats i els actes més significatius de les dues festes.

A través d’aquesta campanya, que contempla actuacions tant al mercat autonòmic, nacional com internacional, Turisme posa en relleu tot allò que se’n pot gaudir, tant a la ciutat de València com a la de Castelló de la Plana, i també facilita l’enllaç a les pàgines oficials de tots dos esdeveniments, a més d’interessants imatges i vídeos que resumeixen l’essència d’aquestes dues grans cites turístiques de la Comunitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: