La Stone Gallery es promociona a Marmomac, la fira líder del marbre a nivell mundial

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, juntament amb la directora general de Comerç, Rosa Ana Seguí, s’ha desplaçat a Verona (Itàlia) per mostrar el seu suport a les empreses de marbre de la Comunitat Valenciana participants en Marmomac, la Fira Internacional de l’Marbre, Pedra, Disseny i Tecnologies que obre avui les portes.

Durant la seva visita a la fira, Parra ha destacat que és la segona ocasió que se celebra la participació agrupada de les empreses de l’marbre de la Comunitat Valenciana sota el lema Stone Gallery en aquest certamen, una iniciativa posada en marxa pel Ivace amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d’Alacant i de Marbre d’Alacant, Associació de la Comunitat Valenciana.

“Es tracta d’una aposta de la conselleria d’Economia Sostenible, basada en donar suport a les empreses en les majors cites firals internacionals, sobretot en un moment en què les empreses pateixen la incertesa en els mercats exteriors provocada per la pandèmia”, ha explicat.

Moltes empreses no saben com abordar de nou l’activitat promocional a l’exterior i “considerem rellevant donar suport a les empreses de manera decidida en aquests moments”, ha explicat Parra.

En aquesta primera cita presencial per al sector de l’marbre i la pedra natural – després de la cancel·lació de l’edició 2020 – participen 8 empreses de la Comunitat Valenciana.

En paraules de María Dolores Parra, la “Stone Gallery persegueix promocionar el sector de la pedra natural i marbre de la Comunitat Valenciana com un sector competitiu capaç d’oferir solucions integrals a proveïdors i prescriptors per a tot tipus de projectes, amb una imatge conjunta que ens permeti promocionar la fortalesa de el sector “.

Aquesta és una de les iniciatives previstes en el conveni de col·laboració entre el Ivace i les Cambres de Comerç, que compta amb finançament de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea.

dades exportacions

Les exportacions de marbre i pedra natural de la Comunitat Valenciana han arribat als 237 milions d’euros en al període gener – juliol de 2021, el que representa un increment de l’11% respecte a el mateix període del l’any anterior.

Des de la Comunitat s’exporta el 12% de les exportacions totals espanyoles d’aquest producte.

França, Estats Units, Aràbia Saudita, Mèxic i la Xina van ser les principals destinacions d’aquests productes valencians (amb un 37% de la valor exportat) i Mèxic va ser el més dinàmic entre aquests mercats.

Fira Marmomac

La Fira Marmomac se celebra de el 29 de setembre a el 2 d’octubre a Verona i és la fira més important a nivell mundial d’al sector de pedra natural.

Aquesta prevista la participació un total de 650 empreses i organitzacions, fet que suposa 1.000 signatures menys que en l’última edició de 2019 – després de la seva cancel·lació en 2020 – en què van estar 1.650.

Paral·lelament a l’exposició física de producte, en aquesta edició la fira ha creat un portal virtual destinat als professionals de sector de la pedra a nivell internacional on les empreses expositores podran promoure els seus productes i serveis, a més de compartir interessos, projectes, esdeveniments i oportunitats de negoci.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: