La start-up de l’aeroport de Castelló Arkadia Space lidera un projecte europeu d’implantació de components ceràmics a motors espacials

La start-up Arkadia Space, que desenvolupa la seva activitat a l’aeroport de Castelló, ha aconseguit finançament de la Comissió Europea per dur a terme el projecte Inception, consistent en el desenvolupament i la validació de càmeres de combustió ceràmiques per a motors espacials.

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha manifestat la seva satisfacció amb l’assoliment de l’empresa, ja que aquest projecte entronca amb un sector industrial estratègic de la província de Castelló, com és el ceràmic, obrint un camp de possibilitats i de diversificació vinculades a làmbit aeroespacial”.

El projecte, presentat en consorci per Arkadia Space i Lithoz GmbH, impulsarà el desenvolupament i validació de càmeres de combustió per a motors coet basades en material ceràmic, efectives en cost i dedicades a aplicacions de mobilitat orbital, cosa única fins ara a Europa.

Els prototips de cambra de combustió estaran dissenyats per Arkadia Space per a la seva línia de motors espacials basats en combustibles verds. Aquesta tecnologia està enfocada a cobrir les necessitats dels proveïdors de nous serveis en òrbita, com ara la retirada d’escombraries espacials o el desplegament de satèl·lits, oferint a aquestes empreses una família de sistemes propulsius sostenibles, efectius en cost i desenvolupats íntegrament a Europa.

La companyia austríaca Lithoz GmbH, una tecnologia d’impressió 3D especialitzada per a materials ceràmics d’altes prestacions, serà l’encarregada de la fabricació dels prototips.

El desenvolupament d’aquesta tecnologia s’emmarca dins del projecte Galàctica de la Comissió Europea.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: