Ferrocarrils de la Generalitat se suma a la celebració Dia de l’Orgull LGTBI a València

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) se suma un any més a la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, que tindrà lloc a València el proper dissabte, 25 de juny, amb una manifestació festiva que recorrerà els carrers de la ciutat.

Les 20 hores marcaran l’inici de la marxa reivindicativa des del pont de l’Exposició, a la part de l’Albereda, per creuar l’instal·lació cap a la Porta del Mar, continuar pels carrers Colom, Xàtiva i Marqués de Sotelo per concloure a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el manifest i tindrà lloc la festa posterior.

Des de FGV s’anima totes les persones que participin en els actes previstos que utilitzin la xarxa de Metrovalència en els seus desplaçaments. Per acudir al punt de partida les estacions més properes són Alameda, Facultats – Manuel Broseta o Colom, mentre que un cop finalitzat el recorregut es troben a prop Xàtiva, Colom, Bailén o Plaça d’Espanya.

Amb motiu també de la celebració d’aquesta data reivindicativa, les estacions de Xàtiva i Colón, les més concorregudes de la xarxa de Metrovalència, han incorporat la bandera arcoiris a les instal·lacions. D’aquesta manera, les escales dels principals accessos de la primera lluiran els colors, i, com a novetat, aquests colors també il·luminaran el sostre del vestíbul de la segona.

El Dia Internacional de l’Orgull LGBT se celebra el 28 de juny (el dia 25 és el dissabte més proper aquest any a l’efemèride) a causa de la commemoració dels disturbis de Stonewall (Nova York, EUA) ocorreguts l’any 1969, i que van marcar l?inici del moviment d?alliberament homosexual.

Aquests disturbis, juntament amb altres fets que van ocórrer posteriorment, són considerats com les primeres mostres de lluita del col·lectiu homosexual als Estats Units i al món. Es consideren els precedents de les marxes de l’Orgull Gai.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: