La Seu Universitària de Torrevella organitza la conferència “Entre flamencs: història d’un esdeveniment excepcional”

La colònia de flamencs de la Llacuna de Torrevieja serà el tema de central de la videoconferència en línia “Entre flamencs: història d’un esdeveniment excepcional”, que organitza la Seu Universitària de Torrevella en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, demà dimecres 28 d’abril a les 19 hores.

Francisco J. Martínez, director d’el Parc Natural de les llacunes de la Mata-Torrevella, i Federico Kenzelmann, fotògraf de paisatge i fauna salvatge, parlaran demà de la colònia de flamencs a la llacuna de Torrevieja i el seu seguiment fotogràfic.

Francisco J. Martínez, director conservador de el Parc Natural del Fondo, Salines de Santa Pola i Llacunes de la Mata i Torrevella des de juny de 2016, i director conservador de l’Paisatge Protegit de Sierra Escalona i el seu entorn, oferirà una breu descripció de les espècies de flamenc al món i parlarà de l’evolució en el temps de la reproducció dels flamencs a la llacuna de Torrevieja.

Martínez, explica que “la colònia reproductiva de flamenc comú es va formar fa al voltant d’un any a la llacuna de Torrevieja, sent la primera vegada que al Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevella es produeix un esdeveniment d’aquestes característiques. És un esdeveniment excepcional, a més, perquè no són molts els llocs a Espanya on es reprodueix el flamenc comú, ja que aquesta espècie forma colònies reproductives molt nombroses i necessita unes condicions molt especials per formar aquests turons reproductives “.

Per la seva banda, el fotògraf Frederic Kenzelmann, explicarà com es va fer el seguiment i fotografia de la colònia de flamencs al dic central de la llacuna de Torrevieja, incidint en l’ètica emprada a l’envair la vida salvatge per fer el registre fotogràfic. Així mateix, explicarà algunes estratègies de camuflatge que va utilitzar en l’apropament i com va construir la bassa porta-material o el palet flotant, anomenat Hidrohide pels ocellaires.

Federico Kenzelmann

Treballador saliner des de 2005, encarregat de l’manteniment de les cintes transportadores de les Salines de Torrevella. Fa 30 anys va començar com a fotògraf d’esports d’alta muntanya hivernal i estival, paisatges extrems i fotografia de fauna salvatge. Afirma que “el regne de la muntanya em va ensenyar els secrets de la llum”.

Francisco J. Martínez

Director Conservador de el Parc Natural del Fondo, Salines de Santa Pola i Llacunes de la Mata i Torrevella des de juny de 2016, i director conservador de l’Paisatge Protegit de Sierra Escalona i el seu entorn. Des 2015, cap de Servei de Caça i Pesca Continental a Conselleria amb competències de medi ambient i des de 1998 és tècnic de la Conselleria de Medi Ambient a València. També és professor associat a la Universitat Politècnica de València.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: