La Serratella reclama ajudes per a fomentar la rehabilitació d’habitatges i obrir-se al mercat del lloguer

La Serratella és un dels municipis de l’interior de Castelló que cada dia lluita contra l’amenaça de la despoblació. Ho fa amb els escassos recursos que disposa una població d’un centenar d’habitants que veu en l’abandó d’habitatges una problemàtica “que podria convertir-se en una oportunitat”.

Ho comenta l’alcalde de la població, el popular Alfonso Arín, qui s’ha entrevistat amb els diputats provincials Andrés Martínez, David Vicente i Vicente Pallarés, per a exposar les necessitats d’una localitat “que encara que és petita té una energia imbatible”.

Amb desenes d’habitatges abandonats perquè els seus propietaris van morir i els hereus han decidit no rehabilitar-les, “la possibilitat de comptar amb fons públics que fomentessin la restauració d’immobles seria un esperó per a obrir el mercat del lloguer a La Serratella, que és pràcticament inexistent, mentre que el preu de venda dels immobles resulta elevat”.

La iniciativa va en la línia del Pla de Rehabilitació d’Habitatges que la presidenta del PP, Marta Barrachina, ha presentat en la Diputació perquè amb una dotació de 3 milions d’euros es faciliti als pobles de menys de 5.000 habitants la rehabilitació d’immobles que en aquests moments presenten un estat d’abandó notable.

“Amb aquesta iniciativa, que seria de gran utilitat per a pobles com el nostre que té molts habitatges en estat de ruïna o semiabandó, aconseguiríem donar vida al municipi. La seva restauració fomentaria l’obertura al mercat del lloguer, pal·liant una falta que sofrim al poble, i també incentivaria altres activitats com l’oferta de cases rurals o venda per a la instal·lació de nous veïns. En definitiva, lluitar contra l’amenaça de la despoblació que és una xacra que ens afecta dia a dia”, ha assenyalat Arín.

 

Imformació i Foto: PP La Serratella

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: