La reunió de MUPIC llança els seus fruits

Els socis de el projecte europeu MUPIC ‘Multidisciplinary Projects in an International Context’ (https://mupic.eu/), el projecte europeu per formar l’alumnat en les habilitats més valorades per les empreses, es va reunir a les instal·lacions de Florida Universitària la setmana passada en la qual van participar presencialment els socis de Florida, la Universitat. De Mons (Bèlgica) i la Univ. West Bohemia (Pilsen). Els socis de la Univ. Tuas, de Turku (Finlàndia) van haver de participar en línia simultàniament tots dos dies ja que no van poder viatjar per restriccions de la Covid al seu país

Es tractava de l’última reunió transnacional de socis de el projecte, després de dues més, a l’inici de el projecte -el 2 octubre de 2018, a Pilsen (República Txeca) -, i la de meitat projecte -el 12 febrer, el 2020, en Turku (Finlàndia) -. El projecte havia d’acabar a agost 2021 però s’ha prorrogat fins al 31 desembre del 2021.
En aquesta reunió es va presentar i va debatre sobre el document Teachers Guide, una guia per als professors per utilitzar el curs MUPIC. L’objectiu d’aquesta guia és, d’una banda, descriure l’experiència de l’MUPIC al llarg dels tres anys de durada de el projecte i la seva implementació que s’han materialitzat en dos programes pilot amb alumnes, a Plzeň i Mons, en els anys acadèmics 2019-2020 i 2020-2021 respectivament. D’altra banda, aquesta guia pretén difondre la metodologia, les eines, els coneixements adquirits i els resultats obtinguts.

També es va presentar i debatre el Pla de Sostenibilitat de el projecte, un document que recull les principals idees i estratègies per aconseguir que el projecte MUPIC i els seus resultats funcionin més enllà de la finalització de el projecte, quan ja no es rebi més suport comunitari de el programa Erasmus + .

Finalment, a més dels aspectes financers, es van debatre les principals activitats a realitzar fins a fi d’el projecte, 31 des 2021. Principalment, es desenvoluparà un nou producte Intel·lectual que girarà al voltant de la investigació i presentació d’articles acadèmics relacionats amb el projecte, i , d’altra banda s’ha aprovat la creació d’un nou mòdul en el curs, sobre Màrqueting.

MUPIC se centra en el suport a la cooperació internacional d’estudiants d’universitats tècniques i d’un altre tipus, a través de mètodes innovadors en línia i de la feina en equips de gestió de projectes multidisciplinaris. La durada d’aquest projecte Erasmus + és de 36 mesos i ha estat recentment prorrogat fins als 40 mesos (desembre 2021).

El projecte té com a objectiu crear i provar un model d’aprenentatge en equips multidisciplinaris per a estudiants de diverses universitats de la Unió Europea. Als estudiants se’ls va assignar una tasca d’una empresa externa i des de llavors treballen de forma col·laborativa, a través de canals en línia buscant o creant un producte / solució final.

Els equips de projecte d’alumnat estan formats per estudiants de l’àmbit tècnic (enginyeries), empresarial i de gestió de projectes. Els estudiants es van formar en àmbits com intercultural, habilitats socials i gestió de projectes en equips virtuals. L’equip treballa amb la comunicació online i aplica diversos mètodes innovadors (mètodes àgils) en la gestió.

A través d’MUPIC, Florida Universitària reforça la formació del seu alumnat de l’àrea d’Empresa, com el Grau en ADE + Digital Business i de el cicle de Màrqueting i Publicitat. A més, aquest projecte europeu també acull alumnat de l’Grau en Enginyeria Mecànica, amb el qual es treballaran aspectes relacionats amb el Project Management.

Un projecte ajustat a el model educatiu de Florida Universitària

La posada en marxa de MUPIC, suposa un element de reforç a el model educatiu de Florida Universitària que, des de fa anys, ja treballa en el desenvolupament de moltes de les competències que s’han abordat en el projecte europeu, com a comunicació, treball en equip, lideratge, negociació, resolució de conflictes o aprenentatge basat en problemes, entre d’altres. A més, el projecte emfatitza la relació entre l’àmbit universitari i el món empresarial “real”, un dels elements estratègics que impulsa Florida Universitària des dels seus inicis.

S’han formalitzat convenis de col·laboració amb empreses reals per al treball de camp. En el transcurs de el projecte estan involucrats 40 estudiants de les quatre universitats participants, juntament amb un equip de deu tècnics i docents. El resultat de el projecte és l’elaboració d’un set de materials que poden ser utilitzats per successives generacions d’estudiants, servint de base per millorar el procés ensenyament-aprenentatge de les diferents titulacions involucrades.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: