La ressonància de Torrent, la primera instal·lada fora d’un hospital, evitarà el desplaçament de 155.000 persones a València

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat les obres de construcció del nou centre de salut de Torrent III, que actualment es troben en marxa, i el Centre d’Especialitats de Torrent, on s’ha instal·lat una ressonància magnètica, que entrarà en funcionament aquesta setmana.

Durant la visita, el titular de Sanitat ha estat acompanyat per l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, la gerent del departament de salut de València-Hospital General, Immaculada Renart i la resta de l’equip directiu.

Segons ha destacat el conseller de Sanitat “es tracta del primer Centre d’Especialitats a tota la Comunitat Valenciana que compta amb ressonància magnètica, fet que suposarà un gran avenç a nivell assistencial per al municipi de Torrent. De fet, aquest nou equipament permetrà fer unes 6.000 ressonàncies el primer any, i evitarà que prop de 155.000 pacients de Torrent, Picassent, Montserrat, Reial, Paiporta i Picanya s’hagin de desplaçar a València per a la realització de proves diagnòstiques per imatge” .

Per a la instal·lació d’aquest equip ha calgut fer obres d’ampliació al Centre d’Especialitats. Les obres han consistit en la construcció d’una nova edificació al solar contigu i una reforma, que s’ha dut a terme a la planta baixa del centre actual. El pressupost de les obres és de 181.000 euros.

El conseller de Sanitat ha destacat que “des de la Conselleria de Sanitat s´està realitzant una intensa tasca per modernitzar i millorar els equips d´alta tecnologia de la sanitat pública valenciana, i la instal·lació i posada en marxa d´aquesta ressonància n´és un exemple” . En aquest sentit, el departament de salut València Hospital General també comptarà amb dos acceleradors lineals, un angiògraf vascular, un equip de braquiteràpia i un equip d’hemodinàmica gràcies al Pla Inveat.

Nou centre de salut de Torrent III

D’altra banda, Miguel Mínguez ha visitat les obres de construcció del nou centre de salut de Torrent III, que han comptat amb una inversió d’1,5 milions d’euros i està previst que finalitzin a principis del 2023.

El nou centre sanitari s’ubicarà a uns locals que han estat cedits per l’Ajuntament de Torrent i que ocupen la planta baixa i entreplanta d’un edifici situat a l’avinguda Atlanta-96. La superfície total construïda és de 1.067 metres quadrats.

Segons ha explicat el conseller, “la construcció d’aquest nou centre permetrà donar cobertura i suport assistencial als altres dos centres sanitaris que hi ha a Torrent. A més, suposarà per als veïns de Torrent una millora de la qualitat assistencial, ja que s’ampliaran els serveis mèdics”.

Concretament, el nou centre de salut disposarà de 8 consultes de medicina general, 4 consultes d’infermeria, 2 consultes de pediatria, 1 consulta d’infermeria pediàtrica i 1 consulta de llevadora. També hi ha un gimnàs maternal i una sala d’extraccions.

Pel que fa a la distribució del centre, a la planta baixa s’ubicaran la zona de recepció i els vestuaris, les àrees d’extraccions i l’àrea de pediatria, així com l’àrea de serveis generals, independitzada de la resta d’espais i amb accés directe .

D’altra banda, a l’entreplanta es preveu la ubicació les consultes de medicina general i infermeria. A més, s’hi ubicarà l’àrea maternal, el despatx del treballador social i la resta d’espais de l’àrea administrativa.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: