La Generalitat millorarà la seguretat viària i els accessos de la CV-81 a les zones industrials i residencials de Bocairent

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està en procés de licitació de la redacció del projecte per millorar la seguretat viària i reordenar els accessos de la CV-81 al pas pel terme municipal de Bocairent, per poder donar un millor servei davant de la creació de noves zones industrials ia les àrees residencials de la localitat.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de Bocairent, Xavier Molina, a la qual també hi ha assistit la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, per abordar de manera conjunta les necessitats de la localitat en matèria de mobilitat.

Està previst que el termini de presentació dofertes acabi aquest dijous, 15 de setembre. La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat finançarà aquesta redacció del projecte amb més de 195.000 euros.

Tal com ha destacat la consellera Rebeca Torró, “es tracta d´una actuació important per a Bocairent i tots els municipis del seu entorn, ja que aquesta actuació donarà resposta a un previsible augment de trànsit a causa de la posada en marxa d´un nou polígon industrial a Bocairent”. En un any està previst que el trànsit d’aquesta carretera pugui augmentar i assolir més de 5.000 vehicles diaris.

Per part seva, l’alcalde de la localitat, Xavier Molina, ha agraït l’esforç i l’interès de la Generalitat en aquesta actuació, que ha assegurat que suposarà “una solució integral al tram de la CV-81 al seu pas per Bocairent perquè millorarà la seguretat viària i els accessos al futur polígon dels Oms i les zones residencials dels seus voltants”.

Aquesta carretera, al tram d’estudi, té una calçada bidireccional de 7 metres d’amplada i vorals d’1,50 metres. Es caracteritza per tenir control d’accessos mitjançant vies de servei que surten a quatre glorietes partides, a excepció de l’accés i sortida a la benzinera la connexió de les quals és directa a la carretera CV-81. Les vies de servei laterals i els camins d’accés a les propietats limítrofes tenen una amplada que varia entre 4 i 6 metres.

Actualment, el tram presenta interseccions tipus glorietes partides que impliquen creus de la calçada de la carretera CV-81 partint de velocitat zero. A més, aquest tram de carretera no compta amb elements que facin que els vehicles que discorren per la via principal disminueixin la velocitat als voltants de les interseccions esmentades i es preveu que el trànsit augmenti a causa de la proximitat de nous polígons industrials. En aquest sentit, s’estima que el trànsit de la via, un cop finalitzat el nou polígon industrial Casa dels Olmos, s’incrementi en 589 vehicles cada dia.

Detalls del projecte

El projecte plantejarà l’execució d’un enllaç a diferent nivell, aproximadament al punt quilomètric 19, per atendre el trànsit que prové del nou polígon industrial, les edificacions disseminades de la zona, l’estació de servei existent a les proximitats i les vies de servei . En el disseny de l’enllaç cal optimitzar la tipologia estructural de l’obra de pas, ja sigui un pont o un pas inferior.

En el plantejament de les alternatives es tindrà en compte l’existència de la via Cordel-Azagador del Pla de Sant Jordi. El pas d’aquesta via pecuària de banda a banda de la CV-81 haurà de quedar garantit.

D’altra banda, el projecte també inclourà el condicionament de les vies de servei existents i/o la construcció de noves vies, la futura duplicació de la carretera CV-81 i la consideració de l’existència de diverses vies a la zona d’actuació, com ara el del riu Clariano o el Vinalopó.

Totes les actuacions es projectaran dacord amb la normativa vigent i minimitzant al màxim lafecció al medi ambient i la seva integració en lentorn.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: