La remodelació de l’avinguda Lledó de Castelló duplica la superfície verda i millora la qualitat de l’aire

L’avantprojecte de la remodelació de l’avinguda Lledó de Castelló comporta una millora mediambiental de la zona, que tindrà un impacte directe en la salut urbana de l’entorn, a través de les accions en matèria de medi ambient, millora de la qualitat de l’aire, reducció del soroll i de l’efecte illa de calor, proximitat als espais naturals i foment de l’activitat física.

“Impulsem una transformació urbana sostenible i saludable en l’avinguda Lledó, amb un impacte directe en el medi ambient, amb més arbres i zones verdes que contribuiran a crear espais més amables per a les persones i amb això a la millora de la salut”, ha ressaltat l’alcaldessa, Amparo Marco. “La remodelació segueix els criteris dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, avançant així en la transformació de la ciutat de la mà d’Europa i al costat dels veïns i veïnes, i de molts altres col·lectius, que han pogut participar en el disseny de l’avantprojecte”, ha destacat Marco.

Tenint en compte l’avantprojecte de la millora de Lledó, que ha incorporat més del 90% de les propostes sorgides del procés participatiu previ, la millora mediambiental s’aconsegueix a través de l’ampliació de la superfície vegetada, que passa dels 5.000 metres quadrats actuals, a 9.700. L’índex biòtic del sòl també s’incrementa, del 10 al 23%; i s’augmenta la superfície permeable, que pràcticament es triplica, en passar de 5.000 a 14.000 metres quadrats. A més, es preveu que en l’avinguda hi haja 200 arbres més que ara; en passar dels 506 actuals, a 734, incloent diferents estrats vegetals, que milloren els indicadors ambientals de biodiversitat.

Respecte a salut urbana, la remodelació prevista inclou una reducció notable del trànsit, que comporta una relació directa amb la millora de la qualitat de l’aire degut a la reducció de partícules i emissions contaminants dels vehicles motoritzats (s’estima una reducció de les emissions de carboni en un 87%), així com una important reducció del soroll. Quant a la temperatura, s’ha treballat amb la introducció d’àrees arbrades i pèrgoles per a la generació d’ombres, la introducció de làmines i jocs d’aigua, la millora de l’albedo del carrer introduint paviments drenants, àrees vegetals, colors clars i materials poc absorbents, de manera que es redueix l’efecte illa de calor.

En la mateixa línia, i per al foment de l’activitat física, s’impulsa a través de l’itinerari continu per als vianants i ciclista, vinculat a més a zones agradables d’estada i de naturalesa. També es contempla l’obertura del clos del parc Rafalafena a l’avinguda Lledó, generant un espai de major qualitat i fomentant un major ús d’aquest parc.

Visita a la Unió de Mútues

L’alcaldessa de Castelló ha compartit l’avantprojecte de la millora de Lledó amb responsables de la Unió de Mútues, situada en l’avinguda. Una trobada durant el qual Marco va poder detallar la remodelació en el seu conjunt, que prioritza una mobilitat per als vianants i ciclista, crea més zones d’aparcament i avança en un model de ciutat sostenible, segura i saludable.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: