La regidoria d’ecologia urbana de l’Ajuntament de Valencia actua sobre 4.000 arbres i 47.000 escocells en el primer trimestre de l’any

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Ecologia Urbana, ha escomés en el primer trimestre de 2022 un total de 4.076 actuacions de manteniment de l’arbratge viari i s’han revisat 47.118 escocells en tota la ciutat, “en un esforç evident de les contractes de jardineria i de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars per mantindre en òptimes condiciones el nostre patrimoni verd”, ha assenyalat el vicealcalde i regidor de l’àrea, Sergi Campillo.

El mal oratge ha sigut protagonista de l’últim mes del primer trimestre a la ciutat de València, “que va patir les conseqüències de la tempesta Cèlia i la inestabilitat més gran que es recorda des que tenim registres al mes de març, amb moltes pluges acumulades i vents forts durant molts dies”, ha recordat Campillo. El vicealcalde ha explicat que estes males condicions de pluja i vent “són la causa principal de la caiguda i abatiment de 214 exemplars de l’arbratge de la ciutat”. En tot cas, el parc municipal d’arbres és de més de 148.000 exemplars, per tant, la incidència global de la tempesta Cèlia ha sigut molt reduïda. “La pluja persistent, acompanyada en moltes ocasions per potents ràfegues de vent, va complicar molt les tasques de manteniment durant el mes de març i ha deixat alguns danys en la infraestructura verda, perquè a més en este primer trimestre hem hagut d’atendre 259 avisos per diferents circumstàncies”, ha afegit el regidor d’Ecologia Urbana. El responsable de l’àrea també ha fet referència a que “cada volta més ens haurem d’acostumar a estos temporals virulents perquè sembla clar que és un dels efectes del canvi climàtic”.

Amb tot, Campillo agraeix l’esforç dels servicis de jardineria “perquè en condicions complicades també s’han plantat en este primer trimestre 157 nous arbres, una xifra prevista en el manteniment programat a la que es sumarà molt prompte el projecte d’Una València més verda II, amb 1.300 nous exemplars en la ciutat en la pròxima campanya de plantació de tardor-hivern”.

En total, s’han realitzat un total de 4.076 actuacions de manteniment d’arbrat viari, majoritàriament de poda, encara que inclouen també l’abatiment, retirada d’arbres caiguts i retirada de restes vegetals de la via pública. Es dóna per finalitzada la campanya de retirada de taronja que es va estendre entre principi de gener i principi de març. En el còmput del trimestre també s’han d’afegir 1.454 actuacions de reparació de reg o altres 655 en jocs infantils i mobiliari.

Ha finalitzat també la campanya de poda de palmeres i s’instal·len, quan procedeix, anells anti-rosegadors i continua la campanya de poda de moreres amb fruit. Continua també la campanya de poda de tarongers; igualment, durant el mes de febrer es va procedir a la retirada de bosses dels pins afectats per la ‘processionària’. També es va dur a terme la campanya d’esporga per Falles.

“Cal afegir que en la zona nord s’han donat d’alta 3 nous espais verds (Camí Fondo del Grau, Doctor Lluch amb Pescadors i Avinguda de Catalunya amb V21) que sumen en total més de 20.000 metres quadrats; mentre en la zona sud s’han donat 10 altes en viari (Joan Llorens i en Sant Ignasi de Loyola)”, ha detallat Campillo.

Actuacions de l’OAM de Parcs i Jardins Singulars

Per part de l’Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars, a més de cobrir les necessitats ordinàries de manteniment ha dut a terme la renovació dels elements de seguretat i trepa del parc infantil ‘Vaixell Pirata’ al Parc de Capçalera; la substitució de 58 bancs al Parc d’Orriols (un compromís de millora del parc amb les entitats del barri) i el roserar del carrer d’Almassora; la instal·lació de taules de pícnic en diferents jardins (Espai Natzaret, Parc de Capçalera, Jardí del Túria), procedents de la zona d’accés al Parc Gulliver que està sent reformat; actuació en zones de socialització canina del Tram XI (Jardí del Túria), amb aportació de terra i anivellament de la superfície; reparació de danys en muret de la font del Palau de la Música; o la reparació d’escocells al carrer del Doctor Vicent Zaragozà.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: