La reforma de la plaça Major d’Almassora premi de la Generalitat a la Mobilitat

La Conselleria d’Obres Públiques i Mobilitat ha premiat la reforma de la plaça Major d’Almassora i adjacents amb el segon guardó en la VII Edició dels premis de la Setmana Europea de la Mobilitat. La localitat va presentar la seua candidatura al costat d’altres 18 ajuntaments d’entre 20.000 i 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana i hui ha conegut que rebrà el guardó dimarts que ve 20.

El lliurament, prevista en el Museu de Belles Arts Sant Pius V de València, destacarà la conversió en zona de vianants del centre històric d’Almassora i la posada en valor dels arcs de la plaça Major, així com la millora de l’accessibilitat amb l’eliminació de les voreres de l’entorn, el cessament dels sorolls procedents del trànsit per a facilitar el descans i la cessió d’espais públics al gaudi del veïnat.

La Vila, catalogada com a Bé d’Interés Cultural (BIC), és el primer barri d’Almassora que se sotmet a una conversió en zona de vianants integral, una iniciativa sorgida del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible després d’un llarg procés de participació ciutadana. La fase que correspon a la remodelació de la plaça Major i el seu entorn, executada per la castellonenc Grup Ravi, ha afectat 2.187 metres quadrats amb un pressupost de 430.559,04 euros.

El seu tancament al trànsit és una reivindicació històrica de les persones residents que va començar a materialitzar-se arran de la consecució de fons FEDER de la Unió Europea per part de l’Ajuntament d’Almassora. La transformació ha inclòs: paviment de pedra a un únic nivell per a eliminar vorades i generar sensació d’amplitud, retolació sobre el paviment per a informar d’edificis catagolats i interés arqueològic, nova xarxa de drenatge d’aigües pluvials i de subministrament d’aigua potable, canalització de xarxa elèctrica i nova senyalització viària, entre altres.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, rebrà el premi al costat de la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, i els tècnics municipals encarregats d’un projecte que cedeix el protagonisme als pòrtics, únics en la població, enfront de la pantalla visual que creaven fins hui els vehicles aparcats i que aposta també per la reducció del consum energètic. No en va, Almassora va triar la Vila com el primer barri en el qual instal·lar leds, que hui ja funcionen amb normalitat en la resta de districtes.

Galí ha agraït a la consellera Rebeca Torró l’elecció de la proposta, “que suposa un impuls més a les polítiques de mobilitat eficient impulsades amb el suport econòmic dels fons FEDER de la Unió Europea i un recolzament a un projecte de reforma integral que continuarem amb la conversió en zona de vianants del carrer Major”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: