La Diputació de Valencia participarà en la trobada per a commemorar els 20 anys del Consorcio Camino del Cid

Els dies 29 i 30 de setembre, la ciutat de Burgos acollirà el I Encuentro de Alcaldes y Alcaldesas del Camino del Cid, un fòrum en el qual ja s’han inscrit prop d’un centenar de representants municipals de les huit províncies que formen part de la ruta. El president de la Diputació, Toni Gaspar, estarà al capdavant de l’expedició valenciana junt amb el diputat de Turisme, Jordi Mayor, i alcaldes i alcaldesses de la província.

L’objectiu principal de les jornades serà posar en valor el paper dels pobles i localitats de l’itinerari, plantejar accions de futur i analitzar els treballs realitzats en els últims anys. Les conclusions del fòrum quedaran recollides en una declaració conjunta, que se segellarà en una càpsula del temps junt amb altres objectes representatius de la reunió.

El I Encuentro de Alcaldes y Alcaldesas del Camino del Cid se celebra amb motiu del 20 aniversari de la creació del consorci. Va ser l’any 2002, al monestir de San Pedro de Cardeña (Burgos), quan va tindre lloc la sessió extraordinària de constitució del Consorcio Camino del Cid, l’entitat encarregada de la dinamització, divulgació i promoció turística del recorregut. Després de dos dècades de treball, el fòrum d’alcaldes marcarà una fita històrica, amb la presència de representants de Burgos i Soria, a Castilla-León; Guadalajara, a Castilla-la Mancha; Zaragoza i Teruel, a Aragó; i Castelló, València i Alacant, a la Comunitat Valenciana.

Impuls turístic

La primera jornada se celebrarà al monestir de San Agustín de Burgos, seu del Consorcio Camino del Cid. A través d’un fòrum de debat entre els representants municipals, es planteja abordar la necessitat de projectes col·laboratius interterritorials com el Camino del Cid, la repercussió de la ruta en el turisme i en l’economia dels pobles i la implicació de les institucions locals, fent un balanç dels assoliments obtinguts en els últims 20 anys. Alhora, es presentarà el projecte per a 2023 Puesta en valor de experiencias turísticas innovadoras vinculadas al Camino del Cid, una aposta ambiciosa i una oportunitat per a generar una oferta turística de qualitat en els nostres territoris per als pròxims anys.

La segona jornada es desenvoluparà al monestir de San Pedro de Cardeña i és ací quan està previst que els alcaldes i alcaldesses assistents signen la declaració conjunta en la qual s’inclouran les conclusions del dia anterior i creen la càpsula del temps perquè jaga al monestir.

Teranyina ‘cidiania’

“Les corporacions municipals tenen una oportunitat única de connectar amb els agents implicats en el Camino del Cid. De les sinergies creades entre tots els pobles i ciutats que formen part d’esta teranyina cidiana, es pot obtindre un magnífic rendiment”. Amb estes paraules, el periodista Javier Pérez Andrés, molt vinculat al Camino del Cid i conductor de les jornades, ha volgut ressaltar també la rendibilitat que pot suposar el fòrum per als ajuntaments presents.

El termini d’inscripció per a acudir al I Encuentro de Alcaldes y Alcaldesas del Camino del Cid, roman obert i pot formalitzar-se a través de la pàgina web del Camino del Cid, on es posa a la disposició dels responsables municipals tota la informació necessària sobre esta trobada que apostarà fermament per la difusió en xarxes socials. En eixe sentit, les jornades seran retransmeses íntegrament via streaming en les plataformes digitals i s’ha creat l’etiqueta #ForoAlcaldesCid amb el qual compartir tots aquells assumptes rellevants relacionats amb la iniciativa.

En les últimes setmanes, alcaldes, representants municipals i presidents d’algunes de les diputacions provincials que integren el Consorcio Camino del Cid ja han enviat els seus vídeos per a animar als seus homòlegs a participar en el fòrum.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: