La Policia de la Generalitat inicia a la Serra d’Irta les rutes de vigilància preventiva contra incendis forestals a les àrees recreatives

La Policia de la Generalitat ha iniciat avui a la Serra d’Irta (Peníscola) les rutes de vigilància preventiva a les zones recreatives i parcs naturals de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’evitar els incendis forestals, dins del Pla de Vigilància dissuasòria i mesures especials per a Setmana Santa i Pasqua. El dispositiu estarà en marxa fins al 25 d’abril i hi participaran 150 patrulles.

Els agents han fet un recorregut per les zones més concorregudes d´aquest paratge natural, la ruta de l´ermita de Sant Antoni i la de la costa, per supervisar que es fa un bon ús del foc i evitar que s´encenguin flames que puguin provocar un incendi, alhora que han informat i conscienciat la població d’una sèrie de mesures per protegir el medi natural. “Entre les principals precaucions que s’han de prendre hi ha la de no fer foc fora de les zones habilitades amb aquesta finalitat. I també insistim molt a recordar que les escombraries s’han de llençar als contenidors perquè un vidre o una burilla mal apagada poden provocar un incendi forestal”, ha explicat un dels agents de servei a la ruta.

Aquest operatiu policial forma part del dispositiu especial de vigilància i prevenció contra incendis forestals activat per la Generalitat durant la Setmana Santa i la Pasqua. Compta amb més de 600 professionals diaris entre personal tècnic del Centre de Coordinació d’Emergències, el Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, personal tècnic forestal, agents mediambientals i personal als observatoris fixos, unitats de prevenció i centrals de prevenció d’incendis . A més, la Sala del telèfon únic d’emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana ha incrementat el personal en un 9% durant aquestes setmanes.

Peníscola és una de les destinacions preferides de les comunitats autònomes de Madrid i, per la seva proximitat, de Catalunya, on ha estat dia festiu de manera que la major part dels excursionistes que gaudien del paratge natural de la Serra d’Irta procedien de les províncies catalanes confrontants.

En aquest període, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica prohibeix fer cremes de restes agrícoles, encara que estiguin autoritzades pel pla local de cremes o de fer fogueres als terrenys forestals oa menys de 500 metres. Es pot conèixer el nivell de preemergència per risc dincendis forestals a la web del 112.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: