La plaça de la Reina de València serà escenari dimecres 2 d’agost de la celebració del dia de la dansa tradicional valenciana

La plaça de la Reina serà escenari dimecres que ve, 2 d’agost, de la celebració del Dia de la Dansa Tradicional Valenciana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València a través de la Regidoria de Cultura Festiva.

Este és el segon any en què se celebra esta jornada festiva de caràcter cultural, després que el Consell de la Generalitat aprovara l’any passat la data del 2 d’agost com a dia commemoratiu d’esta manifestació tradicional i cultural valenciana. L’Ajuntament de València col·labora amb la cessió de l’espai per a la realització d’esta trobada folklòrica, que organitza la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, amb l’impuls de la Conselleria de Cultura.

A partir de les 19.30 hores del dimecres, dia 2, totes les persones amants del folklore valencià i interessades en les tradicions locals podran acostar-se fins a la plaça de la Reina per a gaudir dels balls que duran a terme les persones que formen part de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. L’any passat, que va ser el primer, la convocatòria es va realitzar al claustre del Centre del Carmen, i atés el bon acolliment per part del públic, ciutadania i turistes, s’ha optat en esta ocasió per dur-la a terme a la plaça de la Reina, que oferix una àmplia superfície per als balls.

Durant la vesprada del dia 2, el personal de la Federació de Folklore CV organitzarà un espectacle de “bureos”, és a dir, balls que es duen a terme de manera organitzada o improvisada, acompanyats pels sons tradicionals d’una rondalla. Es tracta d’un costum plenament estés encara hui en nombroses poblacions. Les persones que acudisquen podran disfrutar d’una àmplia sessió de jotes, fandangos, boleros i “albaes” entre altres manifestacions de la cultura i el folklore valencians.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: