La nova temporada simfònica de l’ADDA ret homenatge a Strauss ia les grans passions per la música

Amb el títol ‘Passions’ l’Auditori de la Diputació d’Alacant ha programat el proper cicle simfònic que començarà a la tardor i inclourà 22 concerts, entre els quals destaquen orquestres de primera línia internacional, reconeguts cors i grans obres emblemàtiques.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha presentat aquest matí la temporada de concerts amb el director artístic de l’ADDA, Josep Vicent, amb qui ha visitat també l’escenari on la setmana vinent tindrà lloc la representació de l’òpera La Bohème. “Estem davant d´una temporada espectacular a la història de l´Auditori, amb propostes d´excel·lència que evidencien el compromís de la Diputació d´Alacant amb la cultura i la seva aposta pel gran equip que conforma l´ADDA”, ha manifestat Navarro.

Per la seva banda, Josep Vicent, ha apuntat que “aquest any hem posat especial èmfasi en allò passional, en la capacitat de sentir amb força i des del punt de vista de les passions que ens donen plaer, i ningú millor que els nostres músics per traslladar aquests sentiments”. Així mateix, el titular de l’ADDA Simfònica ha explicat el plantejament del programa 2023-24 “a partir de quatre propostes per gaudir dels concerts amb diferents viatges que el nostre públic pot fer”.

En primer lloc, una ruta vertebrada per composicions de Strauss que obrirà i tancarà la temporada de la mà d’ADDA Simfònica i Josep Vicent al setembre, amb Mort i transfiguració al costat de la mezzosoprano Stefanie Irányi, i al maig amb Un nou avanç al costat de la soprano Irene Theorin. Entremig, la London Symphony Orchestra, la pianista Alice Sara Ott i el director Antonio Pappano presentaran a l’octubre Zarathustra; al novembre ADDA Simfònica, sota el comandament de Pierre Bleuse, oferirà El concert de Strauss amb el violinista Jesús Reina; i al gener arribarà el torn de la Dresden Philarmonie, que oferirà Una vida d’heroi amb el pianista Francesco Piemontesi i el director Pablo González.

‘Desperta la teva veu interior’ és el segon dels blocs proposats per al proper calendari amb ADDA Simfònica amb un recorregut a través de les veus, amb grans obres mestres, i que inclou, entre d’altres, per Simfonia Coral amb l’Orfeó Donostiarra que actuarà al desembre; La vida breu amb el Cor Amici Musicae i La deconstrucció de Mahler amb London Voices, tots dos al febrer; i La Passió amb el Cor La barocca di Milano al març.

Amb el títol ‘Symphonic Cinema’ s’ha concentrat un tercer itinerari, primícia a Espanya, que inclou dos concerts amb ADDA Simfònica, Josep Vicent a la batuta i amb el director de cinema, Lucas van Woerkum “com a convidat al servei de la música” , com ha puntualitzat Josep Vicent. A l’octubre, La dansa del foc amb l’intèrpret Joseph Alessi ia l’abril El Ressò de l’Ésser, un viatge a través de la vida de Mahler amb el pianista Josu de Solaun.

Per acabar, s’ha plantejat un quart bloc amb els dotze concerts del programa interpretats per l’agrupació local ADDA Simfònica que inclou, a més, Daphnis et Chloé amb el violinista Fumiaki Miura al gener; Beethoven heroic amb el Trio Vibrat a l’abril; i al maig Bohèmia, amb el violoncel·lista Senja Rummukainen i el director Tomás Brauner, i Per a un nou clarejar amb la soprano Irene Theorin.

Entrades i abonaments

El diputat ha recordat que es posaran a la disposició del públic uns abonaments i entrades “amb preus populars, adaptats a totes les edats i circumstàncies, perquè tota la ciutadania pugui tenir accés a la temporada simfònica i gaudir d’aquests concerts”.

La data per a la renovació d’abonaments complets és del 23 de maig al 15 de juny, les de la renovació d’abonaments parcials del 26 de juny al 6 de juliol i les dates per adquirir els nous abonaments seran del 10 al 28 de juliol del 2023 – Així mateix, l’adquisició d’entrades individuals es podrà dur a terme des de l’1 d’agost i inclouen descomptes de fins al 30% per a menors de 30 i més grans de 65 anys

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: