La jutgessa desestima el recurs de Abogados Cristianos contra l’obra teatral ‘Poder i Santedat’

El Jutjat contenciós administratiu nº 5 de València ha desestimat el recurs presentat per l’associació Abogados Cristianos contra el decret que aprovava la participació de la Diputació en la producció de l’obra teatral Poder i Santedat. El col·lectiu de juristes considerava que l’obra, coproduïda per la Diputació i l’Institut Valencià de Cultura (IVC), ofenia els sentiments religiosos i suposava una humiliació per a l’Església i la fe catòlica, en abordar temes com la corrupció econòmica i l’homofòbia en l’àmbit del Vaticà.

En sentència de 27 de juny d’enguany, la jutgessa desestima el recurs del col·lectiu jurista contra les dos institucions i els seus responsables, Toni Gaspar com a president de la Diputació i Abel Guarinos com a director de l’IVC, i imposa les costes al recurrent.

La denúncia es va produir després de la col·locació del cartell de l’obra en la façana del Teatre Principal, en el qual es representava al Papa fent una besada en la boca a un xiquet. La magistrada fa referència en l’acte a la polèmica suscitada en el seu moment en la societat civil i el sí de l’Església Catòlica, si bé considera que “no cal entendre que s’excediren els límits de la llibertat d’expressió al no establir-se vinculació directa del cartell amb els creients catòlics i, per tant, sense que del mateix es poguera derivar una incitació a l’odi cap a este col·lectiu”.

Poder i Santedat, escrita per Manuel Molins i dirigida per Paco Azorín, va obrir la temporada del Principal l’octubre de 2020 i es va representar durant dos mesos al teatre de la Diputació. La producció s’endinsa en el món vaticà i tracta dos dels seus problemes, com la corrupció econòmica i l’homofòbia, tant l’una com l’altra contràries a la doctrina cristiana que no tracta de qüestionar.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: