La Generalitat Valenciana instal·la 141 caixers a poblacions que no tenien servei bancari i treu de l’exclusió financera 73.000 persones

La Generalitat ha instal·lat 141 caixers en poblacions de la Comunitat Valenciana que no tenien servei bancari i ha tret de l’exclusió financera gairebé 73.000 persones que no disposaven d’aquest servei essencial.
Per províncies, la iniciativa ha beneficiat més de 13.000 persones a Castelló amb la instal·lació de 54 caixers; més de 48.000 a la província de València amb la posada en marxa de 65 caixers, així com prop de 12.000 persones a Alacant, amb 22 caixers. La Generalitat ha destinat un total de vuit milions d’euros a aquest programa.
“Aquesta iniciativa, essencial per a moltes poblacions, ha marcat un abans i després en la lluita contra la despoblació a la Comunitat Valenciana. Gràcies a la instal·lació d’aquests caixers, els habitants d’aquests municipis puguin accedir a serveis financers bàsics, cosa que és imprescindible per a qualsevol persona”, ha assenyalat Jeannette Rodríguez, directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT).
El Consell ha ampliat la instal·lació de caixers automàtics que s’havia dut a terme fins ara a sis nuclis més de població de la Comunitat Valenciana que recentment s’havien quedat sense servei financer. Es tracta de les poblacions de Barxeta, L’Énova, La Barraca d’Aigües Vives (Alzira), Forn d’Alcedo (València), El Romaní (Sollana), totes elles a la província de València, i Benafigos a la comarca castellonenca del Alt Maestrat.
Amb l’actuació en aquests sis municipis queda completament finalitzat el mapa de lluita contra l’exclusió financera a la Comunitat Valenciana amb 141 caixers instal·lats. Cap població que hagi sol·licitat aquest servei a la Generalitat s’ha quedat fora”, ha explicat Jeannette Segarra a la reunió celebrada amb els representants d’aquests municipis, en què es va acordar la fórmula perquè es poguessin acollir al pla d’instal·lació de caixers automàtics.
Per a la directora general d’AVANT, “hem solucionat un tema que és molt important als municipis de l’interior”.
141 caixers
Mitjançant l’acord aconseguit amb CaixaBank, el Consell ha culminat la instal·lació i la posada en marxa de 141 caixers automàtics en 130 poblacions de la Comunitat.
A la província de Castelló s’han instal·lat caixers a les poblacions d’Aín, Alcúdia de Veig, Ares del Maestrat, Benafigos, Castellfort, Xiva de Morella (Morella), Eslida, Herbès, La Jana, La Mata de Morella, Olocau del Rei, Palanques, Portell de Morella, Santa Magdalena de Pulpis, Serratella, Sant Rafael del Riu, Tírig, Todolella, Vilar de Canes, Venda de Sant Antoni (Cabanes), Villores, Zorita del Maestrat, Algimia d’Almonesir, Almedíjar, Arañuel, Argelita, Ayódar, Bejís, Benafer, Castellnovo, Caudiel, Chovar, Cirat, Talls d’Arenós, Sant Vicent de Piedrahita (Talls d’Arenós), Espadilla, Fanzara, Fonts d’Ayódar, Geldo, Lludient, Matet, Montán, Pina de Moltalgrao, Pobla de Sorrenc, Sot de Ferrer, Teresa, Toga, Toràs, Toro, Torrexiva, Vall d’Almonesir, Vallibona, Villanueva de Viver i Zucaina.
Els municipis de la província de València les poblacions beneficiades són: Barxeta, L’Énova, Barraca d’Aigües Vives (Alzira), Forn d’Alcedo (València), Romani (Sollana), Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algar del Palància, Algímia d’Alfara, Barx, Bellús, Benisuera, Fortaleny, Gàtova, Petrés, Quart de les Valls, Torres Torres, Cases de Bàrcena (València), Benifaraig (València), Borbot (València), Poble Nou (València) , Almoines, Benicolet, Benirredrà, Bufali, Carrícola, Guadassèquies, Llocnou de Sant Jeroni, Montitxelvo, Palmera, Palomar, Pinet, Reial de Gandia, Salem, Benagéber, Beneixida, Benicull de Xúquer, Benimuslem, Carrers, Castielfabib, Cerdà Xulilla, Talls de Pallàs, Jalance, Cotes, Dues Aigües, Estubeny, Gestalgar, Granja de la Costera, Llaurí, Llocnou d’En Fenollet, Millars, Rotglà i Corbera, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sot de Chera, Teresa de Cofrents , Torrebaixa, Vallès, Zarra, Mareny de Barraquetes (Sueca), Saler (València) i Perelló net (València).
Per la seva banda, a les comarques d’Alacant, s’han instal·lat nous caixers a Almudaina, Alqueria d’Asnar, L’Atzúbia, Beniardà, Benigembla, Benimeli, Benassau, Murla, Fachega, Famorca, Llíber, Setla de Nunyes (Muro d’ Alcoi), Quatretondeta, Ràfol d’Almúnia, Sanet i Negrals, Vall de Laguar, El Realengo (Crevillent), Sant Felip Neri (Crevillent), El Mundament (Oriola), La Matança (Oriola), L’Escorratel (Oriola) i Barbarroja (Oriola).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: