La Generalitat Valenciana injecta 500 milions d’euros en ajuts als ajuntaments

La Generalitat Valenciana ha injectat 500 milions d’euros en ajudes als ajuntaments, tal com ha anunciat el director general d’Administració Local, Antoni Such, en donar compte del balanç de la gestió realitzada per Presidència de la Generalitat Valenciana els darrers anys.

Aquests recursos contribueixen a “millorar la qualitat de vida dels 5 milions d’habitants de la nostra comunitat”, segons ha assegurat Antoni Such, que ha destacat que es tracta “de la quantitat més gran destinada als ajuntaments en la història d’aquesta comunitat”.

Els recursos han estat repartits entre diferents actuacions i programes, com aquells destinats a millorar l’accessibilitat als edificis públics, la recuperació de patrimoni artístic i cultural valencià o el foment de mobilitat sostenible, entre d’altres.

Amb totes aquestes actuacions, la Generalitat pretén millorar la qualitat de vida de les persones i, sobretot, que “els serveis públics essencials i bàsics dels ajuntaments siguin els millors possibles”, com assegura el director general d’Administració Local

Fons de Cooperació Municipal, “programa estrella”

Such ha destacat, entre totes les actuacions subvencionades per la Generalitat, destaca el Fons de Cooperació Municipal, que ha qualificat de “programa estrella”, i que, en ser incondicionat, fomenta l’autonomia local, ja que són els mateixos ajuntaments els qui s’encarreguen de distribuir els recursos i executar el pressupost segons les necessitats de la ciutadania.

Des de l’any 2017 un total de 542 municipis de la Comunitat Valenciana i 7 entitats locals menors s’han beneficiat d’aquest fons municipal, on la Generalitat ha invertit 240 milions d’euros, als quals se sumen els 160 milions d’euros de les diputacions de València i Castelló, a què Such ha dedicat paraules d’agraïment per la seua col·laboració.

Altres programes subvencionats

Entre les actuacions subvencionades per la Generalitat destaquen els projectes locals relacionats amb la mobilitat sostenible, com ara el foment dels carrils bici o el transport alternatiu, l’objectiu del qual és disminuir l’impacte sobre el medi ambient.

Així, la Generalitat ha subvencionat amb un total de 10.720.000 euros, 74 projectes locals, susceptibles de ser cofinançats pels fons Feder Comunitat Valenciana.

En actuacions de protecció, conservació o recuperació del patrimoni cultural valencià, la Generalitat ha invertit 53.359.352 euros, repartits entre 132 projectes. A més, Such ha destacat que aquest tipus d’actuació ha comptat “amb molt d’èxit i amb les felicitacions de la majoria dels ajuntaments que han accedit a les ajudes”.

Així mateix, la Generalitat ha repartit 5.385.920 euros entre 53 mancomunitats de la Comunitat Valenciana per finançar les despeses corrents i 4.750.000 euros entre 352 municipis per a aquesta mateixa finalitat.

Paral·lelament, 532 municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana, amb població que no excedeixi els 50.000 habitants, han rebut de la Generalitat un total de 20.886.432 d’euros per millorar l’accessibilitat de les cases consistorials i altres edificis municipals a través de l’eliminació de les barreres arquitectòniques.

Finalment, 13 municipis de la Comunitat Valenciana han rebut 7.114.571 euros per a projectes singulars.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: