La Generalitat Valenciana i les universitats coordinaran accions relacionades amb la salut mental entre els estudiants

La Generalitat Valenciana i les universitats valencianes han constituït avui, a la Universitat d’Alacant, la Comissió Interuniversitària de Salut Mental de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’abordar de manera conjunta tots aquells aspectes identificats amb la salut mental a la comunitat universitària.

La creació d’aquesta Comissió Interuniversitària és el resultat del treball dut a terme en diverses reunions prèvies mantingudes entre la Generalitat Valenciana i les universitats.

De la mà del comissionat de Presidència per al Pla Valencià d’Acció per a la Salut Mental, Drogodependències i Conductes Addictives, Rafael Tabares, directora general d’Universitats, Pilar Ezpeleta i representants de totes les universitats públiques i privades, avui s’ha creat aquesta comissió que compta amb els representants de salut mental de totes les universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana. L’acte ha tingut lloc a la sala de juntes de la seu Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant.

L’objectiu és obrir un espai de diàleg que permeti conèixer les experiències de bones pràctiques que es desenvolupen en matèria de salut mental a les diferents universitats per optimitzar recursos i treballar de manera conjunta. També es pretén establir mecanismes de coordinació entre les universitats i les conselleries amb competències en Salut Mental, a més de definir els objectius, les funcions i un pla de treball per a la Comissió.

Durant la reunió, els diferents representants de les universitats valencianes han exposat tant els objectius que persegueixen, com actuacions dutes a terme a les respectives institucions en matèria de salut mental.

El comissionat de Presidència Rafael Tabares ha declarat que “la comunitat universitària és una de les grans afectades pels traumes col·lectius com la guerra a Europa o la pandèmia que provoquen malestar emocional i problemes de salut mental”.

En aquest sentit, ha apuntat Tabares, “s’establirà un espai de treball comú que permeti abordar de manera coordinada les diferents situacions relacionades amb la salut mental a què s’enfronta la comunitat universitària.”

A més, ha precisat: “pretenem un canvi de paradigma. Davant la competitivitat, l’individualisme i ‘salvi’s el que pugui’ busquem la cooperació, el treball col·laboratiu per sortir junts d’aquesta situació. És la via del bé comú per millorar i garantir el benestar dels joves i de tota la comunitat universitària.”

Per part seva, la directora general d’Universitats de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Pilar Ezpeleta, ha assegurat que “amb aquesta Comissió fem un pas endavant en l’evolució de les universitats per tractar el benestar emocional i apostar per campus saludables com a espais que van més enllà de la transmissió de coneixements. És fonamental abordar la salut mental i atendre els estudiants de manera integral”.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: