La Generalitat Valenciana ha distribuït més de 277.000 abonaments joves que han permès fer més de 10 milions de viatges gratuïts

La Generalitat ha distribuït 277.040 abonaments joves temporals gratuïts per a persones menors de fins a 30 anys, des que es va posar en marxa aquesta iniciativa el 9 d’octubre passat.

Amb aquest títol, que és vàlid fins al proper 31 de juliol, es pot viatjar de manera gratuïta a Metrobús, Metrovalència, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT. A més, també es poden beneficiar les persones usuàries d’autobusos urbans els ajuntaments dels quals s’hagin adherit a la mesura.

Segons les estimacions realitzades per la Generalitat, els més de 10 milions de desplaçaments acumulats han permès que joves usuaris i usúries s’hagin estalviat en transport públic més de 5 milions d’euros durant aquests més de quatre mesos.

La directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, ha destacat que “aquesta iniciativa de la Generalitat, a la qual encara es poden anar sumant més joves, està complint l’objectiu d’ajudar una part de la població majoritàriament usuària del transport públic i reduir de manera efectiva les despeses de moltes famílies”.

“De la mateixa manera, aquesta i altres mesures han afavorit que l’ús dels serveis de transport públic hagin registrat un augment considerable en els darrers mesos, superant ja les dades prèvies a la pandèmia”, ha explicat la directora gerent de FGV.

Els Abonaments Temporals Joves gratuïts s’han distribuït de la següent manera: 226.200 a Metrovalència; 16.720 des de TRAM de Castelló; i 34.120 a TRAM d’Alacant.

Aquestes xifres suposen un augment de prop d’un 9,5% en la distribució d’aquests títols respecte al mes anterior, ja que s’han lliurat 23.714 abonaments gratuïts més data en un mes. El 15 de gener s’havien repartit 253.326 abonaments.

“A més, és important recordar que el transport gratuït per a joves es complementa amb totes les polítiques dʻestalvi en el transport impulsades per la Generalitat, com els nous títols SUMA, la reducció de zones del TRAM, els diumenges gratuïts i el descompte del 50% que es prolongarà també fins al proper 31 de juliol”, ha assenyalat Menguzzato.

Els webs de Metrovalència i de TRAM d’Alacant ja ofereixen accés directe per a la sol·licitud de cita prèvia per concretar la recollida de l’abonament a l’estació seleccionada. TRAM de Castelló distribueix aquests abonaments des de la seva oficina situada al carrer Carcagente, 1 de la ciutat de Castelló.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: