La Generalitat Valenciana activa un operatiu especial davant d’emergències la setmana de Falles i Magdalena

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha activat un dispositiu especial amb motiu de la celebració de les festes falleres a la ciutat de València i la seua província i la setmana gran de la Magdalena a Castelló. El dispositiu contempla el reforçament de la Policia de la Generalitat i de la sala d’atenció de trucades del 112 i la disposició en preventiu de les unitats de bombers forestals perquè puguin ser activats especialment durant la nit de la cremà.

Tots aquests efectius treballaran en coordinació amb la resta dels cossos de seguretat i d’emergències per garantir el transcurs d’uns quants dies en què està previst una afluència massiva de ciutadans.

Transport públic i espectacles pirotècnics

A València, el dispositiu desplegat per la unitat de Policia Nacional adscrita a la Generalitat se centra en el control de les estacions de metro que es mantenen tancades durant la celebració d’espectacles pirotècnics com ara mascletàs i castells de focs artificials.

D’altra banda, i en col·laboració amb la Policia Local de València i la Policia Nacional, s’encarregaran de mantenir la seguretat al voltant dels actes fallers de major afluència, com ara ofrenes i lliuraments de premis, a més de la seguretat durant les festes taurines a la plaça de bous del carrer Xàtiva, assegurant el manteniment de la seguretat durant el desenvolupament de la Fira de Falles, i amb una vigilància especial al control de la revenda il·legal d’entrades.

La Policia de la Generalitat continuarà desenvolupant durant el període faller les actuacions habituals relacionades amb latenció a la ciutadania i el manteniment de la seguretat de persones i edificis. També es reforça la protecció de personalitats i llocs estratègics, com ara hospitals i centres sanitaris.

Pel que fa a les festes de la Magdalena, la Policia de la Generalitat és també l’encarregada del manteniment de la seguretat de la fira taurina i, en coordinació amb altres cossos policials, també hi són presents tots els actes festius. Així mateix, les unitats realitzen inspeccions a les instal·lacions provisionals, com les seus de les gaiates.

Reforç de l’1·1·2 i bombers forestals

Pel que fa al Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, reforça aquests dies els torns del servei de l’1·1·2 Comunitat Valenciana per oferir una atenció més àmplia. Així, el personal entre operadors i coordinadors oscil·la entre 54 i 60 persones treballadors, un 26% més que en un dia ordinari.

La franja nocturna és la que més es reforça, una mitjana del 36%. En el cas del divendres 17 l’increment serà del 46%, el dissabte 18, del 36% i el diumenge 19, del 78%, un total de 336 persones estaran aquests dies a la sala per atendre les trucades de la ciutadania i qualsevol possible emergència derivada.

Quant al servei de Bombers Forestals de la Generalitat, manté aquests propers dies els seus efectius en preventiu per ser mobilitzats especialment la nit de la crema a requeriment del Consorci Provincial de Bombers de València en funció de les necessitats operatives de personal.

Com és habitual, moltes poblacions de la província de València i del nord d’Alacant que celebren falles mobilitzen unitats de bombers forestals i vehicles autobomba per participar en les tasques d’extinció de la nit de la cremà de les falles.

Informació i Foto: Generaitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: