La Generalitat treu a subhasta per 50.000 euros monedes d’or i insígnies històriques d’una herència abintestat

La Generalitat ha publicat l’alienació mitjançant subhasta de 31 monedes d’or de 24 quirats de la corona austrohongaresa, així com de quatre insígnies (l’Encomana de l’Ordre de l’Àliga, la Gran Creu de l’Ordre al Mèrit Civil, la Creu de l’Ordre Isabel la Catòlica i una insígnia solapa (Milicies Universitàries) procedents de l’herència d’una ciutadana d’origen alemany, establerta a la província d’Alacant, que va morir sense testar ni deixar hereus legals i els béns dels quals pertanyen ara a l’Administració.

El preu de sortida d’aquestes peces a primera subhasta serà de 50.458 euros en cinc lots diferents per facilitar les ofertes, de manera que no caldrà que un comprador adquireixi la totalitat dels béns, sinó que pugui optar a un o diversos dels lots .

En concret, les 31 monedes d’or tenen un diàmetre de 37 mm, un contingut auri de 30,49 grams d’or pur de 24 quirats i estan datades el 1915 a la corona austrohongaresa i es vendran en quatre lots diferents de 8, 9, 10 i 4 monedes per un preu a primera subhasta de 12.247; 13.778; 15.309 i 6.123 euros respectivament.

Les medalles i insígnies, per la seva banda, es vendran conjuntament per un preu de sortida en primera subhasta de 3.000 euros que inclou un estoig amb la creu de l’Ordre d’Isabel La Catòlica i la insígnia solapa esmaltada Milícies Universitàries; un altre estoig amb l’Encomana de l’Ordre de l’Àliga, d’origen alemany; i un tercer estoig amb la placa de la Gran Creu de l’Ordre al Mèrit Civil.

Aquesta és la primera subhasta de béns mobles procedents duna herència abintestat que realitzarà la Generalitat. Sí que s’han realitzat anteriorment subhastes de béns immobles (solars, cases, pisos, garatges, etc) d’herències intestades, ja que aquests solen ser més comuns al cabal hereditari. L’herència d’objectes és més excepcional.

La Generalitat també va heretar d?aquesta dona d?origen alemany prop de 350.000 euros en comptes corrents, diverses accions que han estat venudes per import de 480.000 euros, així com tres immobles a Dénia.

Procediment de la subhasta

La subhasta de les monedes i medalles es duu a terme com a conseqüència que aquestes peces han estat declarades per la Generalitat innecessàries per al servei públic i tampoc no s’han considerat d’interès cultural significatiu, ja que hi ha peces similars.

Les persones interessades a participar a les subhastes han d’aportar la sol·licitud i la fiança corresponent abans de 30 dies naturals, preferentment a través del Registre General de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic. Podran trobar tota la informació sobre la documentació a presentar a la pàgina web de la Conselleria: hisenda.gva.es/va/web/subastas/mobles-subhastar i consultar qualsevol dubte a través del correu abis@gva.es

La subhasta se celebrarà en acte públic el proper 14 de juliol a les 11.00 hores a la Ciutat Administratives 9 d’Octubre.

251 expedients abintestat en tres anys

Des de l’entrada en vigor del nou Decret, aprovat el 2019, els processos de declaració de la Generalitat com a hereva abintestat han guanyat en agilitat, transparència i seguretat jurídica. “Amb aquesta subhasta complim el mandat legal de fer líquids tots els béns que componen l’herència i destinar, com correspon a la Comunitat Valenciana, dues terceres parts a fins socials i una tercera part al Pla de Mecenatge Cultural de la Generalitat”, ha apuntat la directora general, Isa Castelló.

En aquest sentit, la Generalitat ha obert 251 expedients per herències abintestat en els darrers tres anys, xifra que suposa un increment del 81% en passar de 75 expedients el 2019 a 136 el 2021.

Aquests expedients es tramiten quan una persona, el veïnatge civil de la qual sigui la Comunitat Valenciana, mor sense testar i sense deixar hereus legals. A partir del moment en què l‟Administració té coneixement d‟una situació d‟aquestes característiques, s‟inicien una sèrie de comprovacions per, si es donen les condicions, tramitar l‟expedient per al reconeixement de la Generalitat com a hereva.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: