La Generalitat traurà properament a informació pública el ‘Catàleg de protecció dels béns culturals de l’Horta’

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat té previst treure pròximament a informació pública el ‘Catàleg de protecció dels béns culturals de l’Horta’, segons ha informat el conseller, Arcadi Espanya, a les Corts.

El conseller ha comparegut en el Ple de Les Corts per informar de les mesures de el Consell per protegir l’Horta de València com a patrimoni cultural i ha avançat que “ja es disposa de l’esborrany de l’catàleg i de el document ambiental estratègic, s’està formalitzant la documentació” .

Com ha explicat, “el catàleg, previst en la llei de l’Horta, suposa inventariar més de 400 elements de el patrimoni cultural de l’Horta de València, que abasta tot el patrimoni edificat, com alqueries, cases d’horta, ermites o barraques”.

En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que “també destaca el patrimoni hidràulic, ja que els assuts, sèquies i elements tradicionals de reg contenen importants elements de patrimoni etnològic, i itineraris i camins històrics”.

Així, “cada element identificat tindrà la seva fitxa i criteris d’intervenció perquè aquest patrimoni no es fosilice, sinó que pugui ser posat en valor a través d’usos compatibles amb el PAT”, ha indicat el conseller, que ha afegit que “el catàleg no contemplarà únicament els elements de valor asilats, sinó que es conservaran i s’activaran en el seu context paisatgístic “.

Per Arcadi Espanya, “un altre dels objectius de l’catàleg és donar criteris i pautes per harmonitzar les construccions i edificacions en l’Horta”. En definitiva, ha apuntat, es tracta d’actuar sobre un patrimoni de valor incalculable i que, juntament amb les mesures de l’PAT, que permet protegir més de 10.000 hectàrees, pretén que l’Horta sigui un espai cultural però també viu i productiu “.

En la seva intervenció, el conseller ha destacat que “l’horta és un senyal d’identitat, un espai d’indubtable valor, i hem d’aconseguir que sigui un espai viu i que mantingui les seves singularitats”.

integració tarifària

D’altra banda, amb relació a la xarxa de Rodalies, el conseller s’ha referit a la importància de la integració tarifària per a un transport públic més eficient i eficaç en la mobilitat quotidiana dels ciutadans i ciutadanes.

“Amb la implantació el proper mes de gener de la integració tarifària -ha apuntat- aconseguirem que una persona usuària de l’transport públic a l’àrea metropolitana de València pugui viatjar amb el mateix títol en Metrovalència, Rodalies, Metrobús i autobusos urbans”.

Finalment, Arcadi Espanya ha ressaltat que “el preu serà el mateix per a cada zona independentment de el mitjà de transport que s’utilitzi i, a més, es bonificarà el transbord”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: