La Generalitat revisa amb els ajuntaments, penyes i les companyies d’assegurances les condicions de les pòlisses al reglament taurí de bous al carrer

El secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i el director general dInterior, Salvador Almenar, han mantingut una reunió amb representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i amb alcaldes per abordar diversos aspectes relacionats amb la responsabilitat i les assegurances que han de contractar els promotors i organitzadors de les festes de bous al carrer.

Durant la trobada, representants municipals de diversos ajuntaments, organitzadors i penyes de bous al carrer han manifestat la dificultat amb què es troben a l’hora de subscriure determinades pòlisses d’assegurances que cobreixin aquests festejos taurins.

Ángel ha recordat que són prop de 280 els municipis que celebren els més de 8.000 festejos de bous al carrer que cada any tenen lloc a tota la Comunitat Valenciana. D’ells, 90 ajuntaments de la província de Castelló tenen menys de 1.000 habitants i per a aquests ajuntaments “suposa un desemborsament considerable”, ha detallat Ángel.

La cobertura de l’assegurança queda regulada al reglament taurí de la Generalitat Valenciana. Així, els alcaldes han plantejat al Consell la necessitat de revisar la quantitat econòmica que han de destinar a aquesta cobertura i les companyies dassegurances han comentat que necessiten augmentar la inversió mínima de la pòlissa per donar una cobertura al més àmplia possible.

Després de conèixer totes les postures, la Generalitat Valenciana continuarà treballant amb els ajuntaments i ha proposat una nova reunió per a la setmana que ve entre els actors avui presents (FVMP, Federació Valenciana de Penyes i les companyies d’assegurances) per avançar en una possible modificació del reglament.

“Hem tingut una trobada molt fluida i sincera on hem plantejat totes les problemàtiques possibles. Només així es pot aconseguir donar resposta encertada a les necessitats dels ajuntaments, que són els representants de tots els ciutadans”, ha conclòs José María Ángel.

L’ecretari Autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i el Director General d’Interior, Salvador Almenar, han mantingut una reunió amb representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i amb alcaldes per abordar diversos aspectes relacionats amb la responsabilitat i les assegurances que han de contractar els promotors i organitzadors de les festes de Bous al Carrer.

Durant la trobada, representants municipals de diversos ajuntaments, organitzadors i penyes de bous al carrer han manifestat la dificultat amb què es troben a l’hora de subscriure determinades pòlisses d’assegurances que cobreixin aquestes festes taurines.

Ángel ha recordat que són prop de 280 els municipis que celebren els més de 8.000 festejos de bous al carrer que cada any tenen lloc a tota la Comunitat Valenciana. D’aquests, 90 ajuntaments de la província de Castelló tenen menys de 1.000 habitants i per als ajuntaments suposa un desemborsament considerable”, ha detallat Ángel.

La cobertura de l’assegurança queda regulada al reglament taurí de la Generalitat Valenciana. Així, els alcaldes han plantejat al Consell la necessitat de revisar la quantitat econòmica que ha de destinar a aquesta cobertura i les companyies s’han comentat segur que necessiten augmentar la inversió mínima de la pòlissa per donar una cobertura al més àmplia possible.

Després de conèixer totes les postures, la Generalitat Valenciana continuarà treballant amb els Ajuntaments i ha proposat una nova reunió per a la setmana que ve entre els actors avui presents (FVMP, Federació Valenciana de Penyes i les companyies d’assegurances) per avançar en una possible modificació del reglament.

“Hem tingut una trobada molt fluida i sincera on hem plantejat totes les problemàtiques possibles. Només així es pot aconseguir donar resposta encertada a les necessitats dels ajuntaments, que són els representants de tots els ciutadans”, ha conclòs José María Ángel.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: