La Generalitat reforça el servei de la plataforma de formació en línia eFormació

La Generalitat ha tret a licitació la contractació del servei d’administració, manteniment i suport tècnic especialitzat per a la plataforma en línia de formació de la Generalitat (eFormació), per un import de 6,2 milions d’euros i un termini d’execució de 3 anys. A més, aquesta actuació és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha assenyalat que amb aquest contracte “es pretén reforçar el servei de suport perquè la plataforma continuï la seva evolució i es pugui adaptar a les noves necessitats de les organitzacions que hi estan adherides”.

Arcadi España ha explicat que la licitació va a càrrec de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), i els serveis a prestar “inclouran tots els components i plataformes tecnològiques definides per la DGTIC com a estàndards per a la formació en línia, ja siguin aplicacions per crear entorns daprenentatge en línia, per exemple, o continguts digitals”.

El projecte eFormació es vertebra en dos eixos: una plataforma tecnològica i una organització destinada a la prestació de serveis de formació mitjançant metodologia en línia.

Mitjançant aquest contracte es persegueix comptar amb els serveis per a l’administració, el manteniment i el suport tècnic especialitzat de la plataforma i dels continguts digitals que conté, inclosos els serveis especialitzats d’atenció a les persones usuàries.

Des de la seva posada en marxa el 2001, eFormación ha anat acollint diferents organitzacions i iniciatives que, des de la plataforma, ofereixen als seus alumnes plans de formació de manera independent.

La plataforma formativa de la Generalitat (e-formacion.gva.es) ofereix els recursos necessaris perquè les organitzacions adherides puguin oferir formació per internet des dels seus diferents campus virtuals tant a la ciutadania com a diferents col·lectius.

Així mateix, eFormació permet realitzar on-line la formació tradicional de les organitzacions i planificar accions d’aprenentatge electrònic, utilitzant tècniques d’e-learning, que doten més flexibilitat el procés formatiu i es caracteritzen per la ubiqüitat i la mobilitat.

Evolució de la plataforma

eFormació ha anat evolucionant al llarg del temps en funció de la demanda de cada moment. L’evolució tecnològica respon a l’evolució natural que es produeix en el desenvolupament de les noves tecnologies, per això les necessitats inclouen la migració de tecnologies i la vigilància tecnològica per prendre la millor decisió en cada moment.

A més, ha passat de ser una plataforma que imparteix cursos on-line per ampliar els seus serveis i oferir formació presencial, semipresencial i cursos telepresencials, sobretot arran de la situació provocada per la COVID-19.

De fet, des de l’inici de la pandèmia s’ha produït un salt quantitatiu i qualitatiu en l’ús de la plataforma, ja que el distanciament social imposat per la crisi sanitària provocada per la COVID-19 va paralitzar la formació presencial, per la qual cosa eFormació ha anat oferint diferents solucions a les organitzacions.

Actualment, eFormación dóna servei a més d’una trentena d’organitzacions com Labora, l’Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP), l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut (EVES), l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) o la Xarxa de Centres de Turisme (CdT), entre d’altres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: