La Generalitat presenta les actuacions de modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant a la ciutadania de Dénia i Benidorm

La Generalitat, a través de la Direcció General de Fons Europeus i de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha presentat a Dénia la campanya ‘Tu fas l’últim TRAM’, per donar a conèixer les obres de modernització que se n’han anat realitzant al llarg dels darrers anys a la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia) i que han comptat amb finançament europeu.

A Dénia s’ha instal·lat aquest dijous un punt informatiu al carrer Marqués de Campo, de 10.00 a 14.00 hores. Divendres, la campanya ‘Tu fas l’últim TRAM’ arriba al Parc d’Elx de Benidorm, també de 10.00 a 14.00 hores.

Els dos dies s’han previst dinàmiques participatives relacionades amb aquestes actuacions de millora a les infraestructures de TRAM d’Alacant.

Tot plegat, aquestes obres de modernització han comptat amb una inversió que supera els 150 milions d’euros, finançats en part amb aportacions de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional Comunitat Valenciana 2014-2020 (FEDER 14-20).

Les millores tècniques incorporades i les noves infraestructures construïdes, així com el nou material mòbil dual permeten mantenir i millorar les condicions dexplotació, garantint la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa del TRAM dAlacant.

En aquest sentit, l’obertura del tram entre Gata de Gorgos i Dénia ha permès recuperar un servei molt demandat per les diferents poblacions de la comarca de la Marina Alta que, alhora, contribueix a millorar la vertebració de la província i donar resposta a necessitats de mobilitat de la ciutadania.

Actuacions a Dénia i Benidorm

A Dénia la Línia 9 s’ha modernitzat amb dues noves parades abans d’arribar a l’estació principal, que són Bosc de Diana i Pedrera-Vessanes, construïdes com a part del procés de tramviarització que ha possibilitat integrar urbanísticament l’antic traçat ferroviari.

Les obres de millora i modernització d’aquesta línia continuen, amb el nou viaducte ja en funcionament sobre el barranc del Quisi a Benissa, i els treballs que començaran els propers mesos dels nous ponts sobre el riu Algar i al Mascarat a Altea.

A Benidorm, aquestes actuacions han permès millorar les condicions d’accessibilitat de l’estació, construir un dipòsit de material mòbil nou, condicionar el baixador de Benidorm Intermodal i completar el nou pas inferior a l’avinguda Beniardà.

Aquestes obres han transformat el pas a nivell de TRAM d’Alacant de les Línies 1 i 9 en un pas a nivell de vianants, protegit per senyals lluminosos i acústics i amb un pas inferior per a vehicles ja en servei.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: