La Generalitat presenta la denominació oficial i una il·lustració de cadascuna de les futures estacions i parades de la Línia 10 de Metrovalencia

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assistit a la presentació oficial de la denominació de les vuit estacions i parades de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia.

Cada nom està acompanyat per una il·lustració realitzada per a l’ocasió per un il·lustrador, seleccionat després d’un procés obert dut a terme per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), en col·laboració amb l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV).

El conseller ha destacat que amb aquest tipus d’iniciatives “la Generalitat vol reforçar el vincle emocional entre les infraestructures i els veïns i veïnes dels barris de València” per, tal com ha explicat “combinar, a través d’l’art dels il·lustradors, la cultura valenciana amb les infraestructures, ja que no només reflecteixen una ubicació física, sinó també una ubicació emocional “.

Així mateix, Arcadi Espanya ha incidit durant la presentació de les denominacions de la Línia 10 en què aquesta actuació és “fruit de l’diàleg amb la ciutadania”, ja que atén algunes de les peticions recollides a través de pressupostos participatius de la Generalitat, que reclamaven introduir l’art de joves artistes en les instal·lacions de Metrovalencia.

D’altra banda, pel que fa a el disseny de cadascuna de les il·lustracions, la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha destacat en la seva intervenció que la denominació de les vuit estacions i parades de la Línia 10 “s’ha realitzat en funció de criteris geogràfics i funcionals i altres de caràcter històric i popular, però sempre amb la finalitat d’ajudar a situar-se a les persones usuàries “.

Més de 90 propostes

El jurat d’aquesta crida a projecte va triar, entre més de 90 propostes, a aquests vuit il·lustradors que acompanyen amb les seves creacions la denominació de les estacions i parades. Les il·lustracions presenten sota la mirada personal i estil de cada artista elements o personatges vinculats a el nom triat.

Diego Blanco ha realitzat la imatge de Alacant; Mar Hernández ‘Malota’ la de Russafa; Pau Valls la d’Estimat Granell / Montolivet; Irene Pérez la de Quatre Carreres; Víctor Visa la corresponent a Ciutat Arts i Ciències / Justícia; Ángela Fernández de el Camp la de Oceanogràfic; Simone Virgini la pertanyent a Moreres, i Elga Fernández Lamas la de Natzaret.

Arcadi Espanya ha anunciat que “aquestes il·lustracions s’instal·laran en gran format en cadascuna de les estacions i parades i s’utilitzaran com a imatge identificativa de les mateixes en plans i altres suports propis de Metrovalència, com a títols de transport, un cop entri en funcionament la línia el proper any “.

L’acte de presentació s’ha fet a la futura parada d’Estimat Granell / Montolivet ha comptat amb l’assistència de la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, els il·lustradors i representants d’associacions veïnals, així com de director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal.

línia 10

La Línia 10, un cop completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat dels Arts i els Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

En l’actualitat s’estan executant les obres previstes al llarg de l’tram subterrani. Els treballs comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions; i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, etcètera.

Juntament amb els treballs d’adequació de l’tram en superfície també s’estan realitzant els corresponents a l’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses de l’traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, així com la senyalització, comunicació i seguretat estan també en execució.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través de el programa operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: