La Generalitat presenta a Alacant el servei de drones de salvament per combatre ofegaments

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha presentat a Oriola el servei d’aeronaus no tripulades que ha desplegat aquest estiu la Generalitat per reforçar les tasques de vigilància i prevenció a les platges de la província d’Alacant.

Bravo ha destacat que per a aquesta campanya estival la Generalitat ha duplicat el nombre de drones de socorrisme i de salvament d’aquest projecte pioner a Espanya. D’aquesta manera, l’Administració autonòmica ha facilitat als Ajuntaments d’Oriola, Altea, Benidorm, Dénia, Santa Pola, Xàbia, Guardamar del Segura i Campello dispositius per a les zones de bany.

La titular d’Interior ha subratllat que fins al mes de juny s’han registrat 24 ofegaments a la Comunitat Valenciana. D’aquestes, un total de 17 persones han perdut la vida a les zones de bany de la província d’Alacant unes xifres “inassumibles”, al seu parer, i que “en la majoria dels casos es podrien haver evitat”.

Gabriela Bravo ha assegurat que l’estiu passat, els drons de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències van salvar sis vides en accions directes de rescat, gràcies al fet que llancen un salvavides a les persones que s’estan ofegant. A més, fan tasques preventives, el 2021 van efectuar 2.101 vols sobre un total de 3.593 quilòmetres de costa. “L´objectiu d´incorporar aquestes unitats és multiplicar l´efectivitat dels mitjans desplegats a les zones de bany, a més de reduir els temps de resposta en les intervencions d´emergència”, ha manifestat.

La responsable d’Interior ha remarcat que aquests dispositius “tenen la capacitat d’enlairar-se de la base en només 5 segons i volen a una velocitat de 85 quilòmetres per hora, uns paràmetres determinants per avançar la resposta a la zona de l’emergència i, en definitiva , donar suport a la tasca dels equips per salvar vides”.

La conscienciació -ha afegit- és tan important com els equips tècnics i humans que participen a la campanya de la Generalitat Platges Segures. “Posem tots els recursos de què disposem, tenim la voluntat i comptem amb els mitjans. Però el factor determinant per reduir les xifres de persones que es deixen la vida cada estiu a les platges de la Comunitat Valenciana té molt a veure amb la responsabilitat personal”, ha explicat.

La consellera ha insistit que “és importantíssim que la nostra societat actuï amb responsabilitat i que lʻaportació col·lectiva contribueixi a acabar amb les pèrdues que cada any hem de lamentar”. En aquest sentit, ha recordat a la població els consells bàsics, entre ells, respectar les banderes, banyar-se només en plenes facultats físiques, evitar el consum d’alcohol, no endinsar-se al mar sense socorrista i mantenir una vigilància especial amb els menors.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: