La Generalitat i l’Autoritat Portuària d’Alacant acorden proposar a l’Ajuntament la continuïtat de l’Estació d’Autobusos a la seva ubicació actual 4 anys més

La Generalitat i l’Autoritat Portuària d’Alacant (APA) han acordat proposar a l’Ajuntament la continuïtat de l’Estació d’Autobusos a la seva ubicació actual quatre anys més, segons ha anunciat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, després de reunir-se amb el president de l?APA, Julián López, per analitzar la ubicació de l?estació situada a la zona de servei del port.

L’estació, fruit d’un conveni subscrit el juny del 2006 entre l’Ajuntament d’Alacant i l’Autoritat Portuària d’Alacant, es va posar en funcionament el 2011 amb un horitzó temporal de cinc anys. Després d’acordar ambdues parts prorrogar el conveni el 2016, des del 30 de juny del 2020, data en què la terminal va revertir a l’Autoritat Portuària, l’estació està subjecta a una autorització per a l’ocupació i explotació del domini públic portuari que venç a finals de 2023.

Davant la finalització de l’autorització, l’Ajuntament d’Alacant treballa en la recerca d’un emplaçament idoni on ubicar una nova estació que substitueixi l’actual. Es pretén seleccionar la ubicació que reuneixi les millors condicions de facilitat d’accés i connectivitat i, per tant, permeti un servei públic d’altes prestacions.

En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que “aquests quatre anys més ens permetran continuar treballant de manera coordinada entre institucions per aconseguir una ubicació definitiva perquè l´Estació d´Autobusos d´Alacant estigui ben connectada, sigui de fàcil accés i respecti la intermodalitat ”.

Així mateix, la titular d’Obres Públiques ha remarcat que l’actual ubicació reuneix les característiques necessàries per prestar un bon servei a la ciutadania, mentre que es troba aquest altre emplaçament i ha qualificat el desbloqueig de la continuïtat al Port d’Alacant com “una molt bona notícia per a tota la ciutat i els seus visitants”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: