La Generalitat posa en servei des de divendres la llançadora entre l’Aeroport de Castelló i l’estació de Torreblanca

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha anunciat que aquest divendres, 25 de novembre, es posarà en marxa un nou servei públic de viatgers i viatgeres per carretera que connectarà l’Aeroport de Castelló amb l’estació d’ADIF de Torreblanca.

Segons ha explicat la consellera a la inauguració de la segona edició del Business Fòrum, que organitza l’aeroport i que reuneix la indústria aeronàutica i aeroespacial, aquesta nova línia de transport públic que la Conselleria posa en marxa és “una solució immediata davant l’augment d’oferta i vols que ha experimentat la infraestructura durant aquest darrer trimestre de l’any”.

D’aquesta manera, s’ha plantejat un transport regular, basat en la intermodalitat i l’aprofitament dels recursos disponibles, que uneixi l’aeroport amb l’estació d’ADIF de Torreblanca, on es podrà transbordar amb la línia de tren de mitja distància que connecta amb Castelló de la Plana i amb els principals municipis costaners de la província fins a Vinaròs. El servei funcionarà amb expedicions d’anada i tornada durant tot el dia, de dilluns a diumenge.

En la seva intervenció, Rebeca Torró ha destacat que l’Aeroport de Castelló, “no només és ara un aeroport amb més trànsit de passatgers; sinó que s’està convertint en un pol d’atracció de talent i d’investigació generador de riquesa i ocupació per a la província i tota la Comunitat Valenciana”.

“Tot això fa necessari seguir apostant per l’Aeroport de Castelló i seguir obtenint el seu màxim rendiment”, ha afirmat la consellera que ha afegit que aquest nou servei de transport públic “suposarà una millora substancial de mobilitat no només per als viatgers, sinó també per els treballadors de l’aeroport i de les empreses que s’hi ubiquen”.

Superar la concepció d´entrada i sortida de passatgers

Així mateix, ha ressaltat l’auge de la indústria aeroespacial espanyola que incideix “en la productivitat i la competitivitat, i produeix un efecte tractor en altres indústries”. En aquest context, Rebeca Torró ha apuntat que “la Generalitat vol obtenir el màxim rendiment de l´Aeroport de Castelló, i superar la simple concepció d´entrada i sortida de passatgers”. Per això, ha apuntat, “a l´activitat de transport aeri, li hem unit un vessant industrial i de desenvolupament tecnològic centrat en la indústria aeroespacial”.

Així, ha assenyalat, “estem aconseguint una diversificació de la seva activitat i una ampliació del ventall de serveis, a fi d´explorar totes les seves possibilitats, generar sinergies i aconseguir un pol de desenvolupament integral i sostenible de la infraestructura i el seu entorn”.

Respecte al transport aeri, “durant el 2022 l’aeroport ha comptabilitzat 135.000 passatgers i passatgeres i, mancant una mica més d’un mes perquè s’acabi l’any, l’aeroport ja ha aconseguit el segon millor registre anual de la seva història a quant a trànsit de viatgers”. A més, ha afegit que “s’ha operat el nombre més gran de rutes regulars de la història i s’ha aconseguit la posada en marxa de la línia de Madrid, que permetrà connectar Castelló amb la resta del món”.

Pel que fa al vessant industrial, la consellera ha subratllat que l’aeroport acull prop de 40 avions per a activitats de manteniment, preservació o desmantellament. Tot això gràcies a la posada en servei d?una plataforma industrial de 31.000 metres quadrats. També una companyia aeronàutica ha acabat la construcció del nou centre de manteniment d’avions, amb un hangar desmuntable de 2.500 metres quadrats.

Implantació d’empreses aeroespacials

Com ha manifestat la consellera, “la Comunitat Valenciana, té un teixit social, econòmic, empresarial i investigador favorable per a la implantació d’empreses aeroespacials”, a la qual cosa s’uneix la formació que s’imparteix a les universitats valencianes, per això, “el ‘Aeroport de Castello’, s’ha de convertir en un entorn que atregui el talent i es nodreix d’empreses tecnològicament capdavanteres”, ha reiterat Rebeca Torró.

També ha insistit que “l’activitat comercial, incrementant cada cop més les rutes i els passatgers que l’utilitzen, facilitarà la implantació de noves empreses a l’entorn de l’aeroport i es milloraran les comunicacions, cosa que incideix en el desenvolupament industrial i tecnològic” .

En aquest sentit, la titular d’Obres Públiques ha destacat que, el 2023, començaran les obres d’urbanització d’un projecte emblemàtic: la creació d’un pol industrial i empresarial vinculat als sectors aeronàutic i aeroespacial a la Zona d’Activitats Complementàries, ia setembre d’aquest any, es va adjudicar el contracte per a la redacció del projecte d’urbanització de la ZAC, amb un termini d’execució de 5 mesos, una inversió prevista superior als 100 milions d’euros i més de 200 hectàrees”.

Igualment ha recalcat que, en aquests moments, “ja hi ha diverses empreses i startups ubicades a l’entorn de l’aeroport relacionades amb sectors tecnològics i innovadors; acull una empresa dedicada al desenvolupament i assaig de motors espacials basats en combustibles sostenibles; i properament, comptarà amb una altra empresa dedicada al disseny, producció i certificació de components aeroespacials”.

“Per tot això esperem que, aquesta nova infraestructura, suposi un gran al·licient per a l’atracció de més empreses del sector, activitats que requereixen personal altament qualificat i que reclamen el compromís de la Generalitat per implantar, a l’aeroport, diversos cicles d’FP que permetin atendre les necessitats de mà d’obra d’aquestes empreses i d’altres que puguin arribar al futur”, ha conclòs la consellera.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: